Logo ASEF

\ L'estudi pilot, d'abast nacional, es fa també en un hospital de Madrid i en un altre de Barcelona

\ L'objectiu és analitzar la incidència del COVID-19 entre tot el personal per prendre’n mesures

L'Hospital Ca Misses participa en un estudi pilot, d'àmbit nacional, juntament amb els hospitals La Princesa, de Madrid, i ICO-Hospitalet, de Barcelona. L'estudi pretén analitzar el comportament de la pandèmia entre el personal hospitalari de tres hospitals de diferent nivell. L'objectiu, així, és determinar, en temps real, la incidència de la COVID-19 entre tot el personal, sanitari i no sanitari, per prendre’n mesures.

Una aplicació mòbil que ha de descarregar el personal en el seu telèfon intel·ligent permetrà mesurar com la COVID-19 afecta la població hospitalària.

L'estudi ja ha estat aprovat pel Comitè d'Ètica de la Investigació de l'Hospital La Princesa, i es durà a terme en tres fases diferents de l'epidèmia.

Segons el Dr. Álvaro Astorza, cap del Servei de Pneumologia de l'Hospital Can Misses i coordinador d'aquest estudi, «aquest sistema ens permetrà monitorar, diàriament i en temps real, com i on incideix l'actual brot de la COVID-19 en el nostre personal, i establir mesures correctores».