Logo ASEF

300.000 € en alta tecnologia

\ S’ha adquirit un arc quirúrgic i un ecògraf d’última generació

\ La inversió s’ha completat amb broncoscopi i un monitor per a sedació

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha adquirit recentment un arc quirúrgic, un ecògraf d’última generació pel Servei de Ginecologia i Obstetrícia, un broncoscopi pel Servei de Pneumologia i un monitor que permet la sedació i el control de les constants vitals en la ressonància magnètica pel Servei d’Anestèsia. Aquesta inversió en alta tecnologia és de 284.589 € i significarà millorar i ampliar la cartera de serveis de l’Hospital Can Misses.

Al setembre es va adquirir el sistema TeslaM3 de monitoratge de pacients durant la realització de ressonàncies magnètiques. Aquest aparell d’alta tecnologia es va adquirir per concurs per un import de 63.132 €. Aquest nou sistema de monitoratge de pacients durant la ressonància possibilita el control i seguiment de les constants vitals i evitarà trasllats que fins al moment eren necessaris en el cas de pacients als quals calia sedar durant la realització de la prova. El nou dispositiu està dissenyat per a la supervisió continuada d’electrocardiograma, oximetria de pols, pressió sanguínia no invasiva, pressió sanguínia invasiva, temperatura, respiració, capnografia, oxigen i agents anestèsics.

A més, els Serveis Quirúrgics, especialment el de Cirurgia Vascular, el d’Urologia i el de Traumatologia, així com també l’equip de la UCI encarregat de la col·locació de marcapassos, compten amb un nou arc quirúrgic General Electric Elit II, adquirit al novembre per concurs per107.690 €. Aquest nou aparell permet obtenir una extraordinària qualitat d’imatge, de gran resolució i nitidesa, a dosis baixes, percebre més detalls i zones anatòmiques independentment de la densitat del pacient, així com també millorar l’eficiència de l’equip quirúrgic.

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia, per la seva banda, disposa d’un nou ecògraf d’última generació General Electric, model Voluson S10, adquirit al novembre per concurs per 69.118 €.

Aquest ecògraf ofereix una gran qualitat d’imatge en 2D i 3D i és un instrument essencial per a l’estudi del fetus en una plataforma amb una gran ergonomia. Les eines de mesurament automàtic permeten, a més, millorar el diagnòstic.

També al novembre es va millorar tecnològicament el Servei de Pneumologia amb la compra per concurs per 44.649 € d’un broncoscopi Olympus, model EVIS EXERA III, que ofereix una òptima qualitat de la imatge. El nou broncoscopi ultrafí perfecciona l’accés a àrees profundes del pulmó, ajuda a aproximar-se a la lesió i la identifica per mitjà de miniones ultrasòniques.

Per a la directora gerent, Carmen Santos, «la inversió permetrà millorar la qualitat assistencial i evitar trasllats, com en el cas de la sedació en ressonàncies. Aquesta alta tecnologia millorarà els processos diagnòstics i tractaments en serveis tan importants com el de Cirurgia Vascular, el d’Anestèsia, el de Pneumologia i el de Ginecologia i Obstetrícia».