Logo ASEF

Oncologia HCM

\ Ha atès l’any 2019 396 nous pacients, un 11,5 % més que el 2018

\ El desembre s’hi ha incorporat un nou oncòleg, el Dr. Urbicio Pérez

El Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Can Misses ha incrementat durant l’any 2019 l’activitat de les consultes externes un 6,23 % respecte de l’any anterior. L’augment de l’activitat ha estat constant en els darrers sis anys, perquè ha crescut un 29,4 %: l’any 2014 es va assolir la xifra de 6.071 visites, el 2015 va créixer fins a 6.235, el 2016 es va situar en 6.610, el 2017 es va depassar per primera vegada la suma de set mil consultes (concretament 7.142) i el 2018 en varen ser 7.396. Durant l’any passat s’ha arribat a la xifra de 7.857 cites, amb la qual cosa el nombre de consultes s’ha situat en el màxim històric.

Aquest Servei s’ha anat adaptant a les necessitats assistencials incorporant nous especialistes: actualment compta amb una plantilla formada per quatre oncòlegs i una psicooncòloga, i s’està treballant per incorporar-hi un cinquè oncòleg a fi de cobrir les reduccions de jornada (del 40 i el 50 %) de dos dels facultatius per la cura de fills menors.

Nou oncòleg

Cal ressaltar que el desembre s’hi va incorporar un nou oncòleg, el Dr. Urbicio Pérez, per cobrir la vacant de la Dra. Iria González, que havia deixat Eivissa per motius personals. A més del Dr. Pérez, la plantilla està formada actualment pel Dr. Sergio Sánchez (responsable del Servei), els doctors Iker López i Carlos Rodríguez i la psicooncòloga Paloma Martínez.

El Dr. Pérez procedeix de l’Hospital 12 de Octubre (Madrid), on exercia com a investigador de Fundación OncoSur, integrada per més de 250 professionals sanitaris que uneixen esforços per millorar l’atenció dels pacients amb càncer. Va estudiar Medicina a la Universitat Mèdica de l’Havana, va completar l’especialitat d’Oncologia a l’Institut Nacional d’Oncologia i Radiobiologia (Cuba) i va cursar un màster en Oncologia Mèdica per la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica.

Les consultes d’oncologia mèdica creixen un 13,4 % a Formentera

Membres del Servei d’Oncologia Mèdica es desplacen a l’Hospital de Formentera amb una freqüència setmanal per atendre el pacients i d’aquesta manera evitar que els pacients s’hagin de traslladar a Eivissa. Durant l’any 2019 han atès 498 consultes, 25 de les quals han estat primeres visites i 473, consultes successives; això suma un 13,4 % més que l’any 2018, en què es varen fer 439 visites (19 primeres consultes i 439 de successives). Cal recordar que des de 2014 els pacients d’oncologia de Formentera reben els tractaments de quimioteràpia al seu hospital.

Segons la directora mèdica de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, la Dra. Sheyla Sironvalle, «l’atenció del pacient oncològic de manera integral a l’Àrea de Salut té un nivell elevat, molt per damunt de qualsevol hospital comarcal: disposam de prestacions de cirurgia plàstica, de servei de radioteràpia i de la tècnica OSNA per detectar el gangli sentinella, a més d’un gran equip de facultatius de diferents especialitats integrats en el Comitè de Tumors i de personal d’infermeria a l’Hospital de Dia que garanteix una gran qualitat assistencial als pacients oncològics d’Eivissa i Formentera».