Logo ASEF

 

\ "Hospital de Vida" de l'Hospital de Dia Onco-hematològic resulta guanyadora en la 3a edició dels Premis Humana

\ L'atenció al pacient greu de pneumologia i convertir la casa pagesa en una casa de parts han estat guardonades amb el segon i tercer premi

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha celebrat avui la tercera edició dels Premis Humana que destaquen els projectes d'humanització del col·lectiu infermer dins dels actes commemoratius del Dia Internacional de la Infermeria que se celebra el 12 de maig.

La jornada organitzada i impulsada per la direcció d'Infermeria de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha tornat a ser un èxit de participació amb més de 100 professionals.

El jurat dels Premis Humana ha estat format per la directora gerent de l'Àrea de Salut, Carmen Santos Bernabéu, Rosa Planells, representant del Sindicat d'Auxiliars d'Infermeria (SAE), Pablo de Frutos Blanco, responsable de comunicació de l'Àrea de Salut, Mònica Yern, delegada a Eivissa i Formentera del Col·legi Oficial d'Infermeria de Balears (COIBA), i Emma Gómez Fernández, directora d'Infermeria de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

El jurat ha premiat tres projectes entre els 6 presentats, el primer d'ells amb un premi en metàl·lic de 1.000 € per a formació de l'equip participant o inversió en la unitat que impliqui una millora de la qualitat assistencial i humanització de les cures que s'apliquen. 

El tercer premi ha recaigut en la proposta "Parir com a casa", de la Unitat de Paritori que ha presentat un projecte per condicionar com a casa de parts la casa pagesa que es troba dins del recinte hospitalari i poder oferir-hi la possibilitat del part en les mateixes condicions que en el domicili, a més de facilitar classes de preparació al part, recuperació de sòl pèlvic i sala de lactància.

El projecte "Neumohumaniza-dos" presentat per l'equip d'infermeria de Consultes externes de Pneumologia ha obtingut el segon premi. Les infermeres del Gabinet de Pneumologia han proposat la creació de la figura de la infermera d'alta resolució en diagnòstic ràpid per als pacients amb diagnòstic greu amb l'objectiu d'humanitzar l'atenció d'aquests pacients.

Finalment, el projecte "Hospital de vida" presentat per l'equip d'infermeria de l'Hospital de Dia Oncològic per humanitzar l'atenció del pacient oncològic ha resultat la proposta guanyadora en aquesta 3a edició dels premis d'humanització.

La resta de projectes presentats han estat "Implementació de la figura del psicòleg en UCI", el projecte d'humanització a través de la comunicació del Servei de Pediatria "Comunicats", i "Feliç en el teu dia" que proposa celebrar l'aniversari dels pacients d'Hemodiàlisi. Tots els projectes presentats han estat premiats amb una plaça per equip per a un curs d'intel·ligència emocional.

Per primera vegada, els premis Humana han dedicat un apartat a les estudiants d'infermeria. Dues alumnes de 4t d'Infermeria d'Eivissa de la Universitat de les Illes Balears (UIB) han estat guardonades. Amb el primer premi Elena Díaz Bonet pel seu treball "Atenció domiciliària de qualitat" i Miriam Alarcón Torres ha obtingut el segon premi pel seu projecte "Prioritza la teva salut. Hàbits saludables de vida ".

La Jornada ha conclòs amb una ponència d'Emma Gómez Fernández, directora d'Infermeria de l'Hospital Sant Joan de Déu, i ha finalitzat amb un aperitiu.

La directora d'Infermeria, Noelia Azqueta, es mostrava molt satisfeta de la qualitat de totes les propostes i ha assegurat que "treballarem com tots els anys per dur endavant totes les propostes. Avui hem vist de mà dels seus autors com les propostes de l'any passat s'han implantat en la seva majoria i suposa un motiu d'orgull comprovar com la majoria de les iniciatives d'humanització de l'Àrea de Salut parteixen d'infermeria".