Logo ASEF

Cotxes elèctrics

\ Els vehicles han estat donats per la Policia Local d’Eivissa

\ 354 infants van ser intervinguts quirúrgicament l’any 2018 i 121 en els quatre primers mesosde 2019

El Servei de Pediatria de l’Hospital Can Misses disposa des d’avui de dos cotxes elèctrics que serviran de mitjà de transport per als infants ingressats que s’hagin de desplaçar a la sala d’operacions per a una intervenció quirúrgica o al Servei de Radiologia per fer-los alguna prova. L’objectiu principal d’aquesta mesura és reduir l’estrès i l’ansietat dels infants ingressats i dels seus familiars abans d’una prova o d’una intervenció quirúrgica.

Els dos vehicles han estat donats per la Policia Local d’Eivissa en un acte en el qual han participat Rosa Rubio, regidora de la Policia Local; Raúl Rodríguez, policia local d’intervenció en accidents de trànsit; José María Prats, cap operatiu de la Policia Local; Carmen Santos, directora gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera; Elena Bustamante, directora mèdica de Can Misses, Bartolomé Bonet i Marilina Serra, cap i supervisora del Servei de Pediatria, respectivament; Teresa Nogueiras, cap del Servei d’Anestèsia, i Alfonso Rengel, subdirector quirúrgic.

Segons la directora gerent de l’Àrea de Salut, “estam molt agraïts per aquesta donació de la Policia Local d’Eivissa, que ens permetrà oferir encara més, si és possible, una atenció més humana, en la qual el pacient —els infants, en aquest cas— sigui el centre i aconseguim reduir una mica més l’estrès de passar per una sala d’operacions”.

Efectivament, aquesta donació permet fer un pas més en la humanització del Servei de Pediatria, un dels que fan més esforços per humanitzar l’atenció sanitària per mitjà de diferents iniciatives, com ara la decoració adaptada a cada estació —gràcies a la qual a l’hivern Frozen i el seu seguici varen passar per les habitacions de la planta tercera de l’edifici H, i una legió d’elfs per Nadal— o el projecte “Ábrete Sésamo”, perquè els nounats ingressats a les incubadores puguin rebre la visita dels germans grans amb els objectius de minimitzar l’estrès dels familiars i afavorir la unitat familiar incloent el germà gran com a protagonista de la visita.

L’Hospital Can Misses ha esdevingut un referent en matèria d’humanització i ha impulsat nombroses iniciatives dirigides als menuts: “Enfermera La, la, la “ n’és una, un projecte del personal d’infermeria de sala d’operacions en el qual un grup de titelles rep els infants a l’Àrea Quirúrgica i per mitjà de jocs aconsegueix entretenir-los i reduir-los l’estrès, cosa que els tranquil·litza per a la intervenció quirúrgica. Pel seu costat, els pallassos de Sonrisa Médica també col·laboren en el desplaçament dels infants des de la planta de pediatria a les sales d’operacions acompanyant-los amb jocs, música i bromes.

354 infants varen ser intervinguts quirúrgicament l’any 2018

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera va fer 354 intervencions quirúrgiques a pacients en edat pediàtrica l’any 2018 i 121 en els quatre primers mesos de 2019, de les especialitats de cirurgia general, cirurgia pediàtrica, otorrinolaringologia, traumatologia i cirurgia maxil·lofacial i oral. Les intervencions pediàtriques varen suposar el 5,4 % el total d’intervencions de 2018 (6.551). I en el primer quadrimestre de 2019 han suposat el 5,6 % de les 2.139 operacions.