Logo ASEF

Jornada humanitza USP 2019

La Unitat de Seguretat del Pacient (USP) de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera celebra el dia 5 d'abril la quarta edició d'unes jornades dedicades a la humanització de l'atenció sanitària amb la participació de més de 100 assistents, usuaris i professionals sanitaris.

La Jornada començarà amb un acte inaugural presidit per la directora gerent Carmen Santos, la directora d'infermeria, Noelia Azqueta, i la Dra. Paz Merino, coordinadora de la USP i cap de l'UCI.

Els professionals de fora de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera interessats en assistir a aquesta Jornada, envieu un missatge a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. amb les següents dades: nom i cognoms, DNI, correu electrònic, telèfon, centre de treball, servei i categoria professional. 

Programa IV Jornada d'estratègia en humanització

Aquest any sota el concepte de "petites idees que contenen molt més" la USP ha posat l'atenció en projectes d'humanització que han transcendit més enllà del seu àmbit d'aplicació. Alguns d'ells són els duts a terme per Tolo Villalonga, infermer de Pediatria que ha creat un sistema de consultes d'infermeria de pediatria per racons, a més d'un projecte de promoció de la salut a través de la il·lustració que oferirà una ponència titulada "la professió a quadres ". Un altre dels ponents serà Javier Aguas, que parlarà de la Xarxa Humanitzar sobre acompanyament i voluntariat hospitalari. Manuel Pardo, infermer d'emergències i responsable de la iniciativa "L'ambulància de l'últim desig", per complir els desitjos de persones en fase terminal i que es va posar en marxa a Múrcia, oferirà una ponència sobre com humanitzar l'atenció d'emergències i urgències. Totes aquestes ponències es realitzaran al matí des de les 9 h fins a les 13:30 h.

Carlos Hernández, sociòleg i periodista, autor del llibre "Un intrús a la família" serà un any més el conductor i moderador de la jornada, qui a més oferirà un activitat participativa titulada "humanitzar des de l'acció", per començar la tarda.

La segona part de la Jornada posarà el focus en la humanització de dos col·lectius: les persones immigrants i les persones sordes. Marina Horrach, intèrpret de llengua de signes oferirà una xerrada sobre l'atenció a persones sordes i els problemes que es troben, per la seva banda Samia Mestasi, mediadora intercultural de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera oferirà una xerrada col·loqui acompanyada d'altres professionals sanitaris per parlar de l'experiència a Eivissa amb l'atenció a immigrants.

Les jornades són obertes a professionals sanitaris i al públic en general i encara es poden inscriure mitjançant la Intranet (professionals) i la pàgina ibsalut.es/asef

Maria Costa, documentalista de l'Àrea de Salut i membre de la USP destaca que "el més important d'aquestes iniciatives d'humanització és que han estat originades per professionals que han intentat millorar l'atenció dels seus pacients i que s'han estès i arribat a altres zones. Petites idees que s'han fet molt grans, aquí és on ens hem volgut centrar en aquesta jornada per animar a tots els professionals a que duguin a terme les seves idees".