Logo ASEF

Marató gener 2019

La Unitat de Seguretat del Pacient compleix dos anys formant estudiants en seguretat del pacient. Des d'octubre de 2016 fins ara han passat pels diferents tallers organitzats per la USP, 810 alumnes de sis instituts: Sa Blanca Dona, Sant Agustí, Sa Serra, Formentera, Isidor Macabich i Algarb.

En un primer moment la Unitat de Seguretat del Pacient es desplaçava als centres escolars a impartir aquests tallers. En aquest format la USP va formar en un any 650 alumnes. A partir de novembre de 2017 són els alumnes els que es desplacen a l'Hospital i en una “marató de tallers” duts a terme durant el matí reben formació en maniobres de reanimació, ús segur del medicament, laboratori d'anàlisis clíniques o emergències extrahospitalàries. Les maratons han vist passar 160 joves des de finals de 2017 fins avui.

Un nou grup de 22 alumnes de batxillerat i cicles formatius dels instituts Isidor Macabich, Algarb i Sant Agustí han participat avui en una nova edició de la “Marató de joves per la seguretat del pacient” a l'Hospital Can Misses.

Els 22 alumnes, acompanyats pels professors Rosa Fuster de l'IES Isidor Macabich, Marisol Torres de l'IES Sant Agustí i Ana Ferragut i David Tena del Algarb han iniciat la marató a la sala d'actes on s'han realitzat les dues primeres sessions sobre “Ús segur del medicament” a càrrec de la farmacèutica Ana Samper i “Tu pots salvar una vida!”, taller teoricopràctic de suport vital bàsic que ha conduït la Dra. Elena Bartual, metgessa d'UCI i responsable de formació de RCP de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

A continuació han visitat els laboratoris d'Anàlisis Clíniques i Microbiologia en grups més reduïts i Dolors Balsells, Laura Sahuquillo i Emilia Moreno, d'Anàlisis Clíniques i Javier Sánchez, Adoración Hurtado, Javier Segura i Susana Ramón, de Microbiologia han explicat tant el funcionament d'ambdós serveis com de la tecnologia d'última generació de la que disposen.

La marató ha finalitzat amb el taller d'emergències extrahospitalàries, amb una exposició teòrica del coordinador del SAMU 061 Ángel Crespo i una visita posterior a les ambulàncies de suport vital bàsic i avançat, i a l'helisuperfície, on han conegut el nou model d'helicòpter EC145.