Logo ASEF

Com és un embaràs

L'Hospital Can Misses ha rebut avui la visita de “Les bruixes i els bruixots” un grup d'alumnes de 4 anys del Col·legi Can Misses que acompanyats per les seves professores Mati Ferrer i Marian Pou han creuat l'Hospital per saber com és un embaràs.

De l'explicació se n'han encarregat les promotores d'aquesta iniciativa, la ginecòloga Laura Torres i la pediatra Cristina Ferrer. Per a això han utilitzat maquetes d'embarassades, maniquins dels que s'utilitzen per als cursos de reanimació cardiopulmonar pediàtrica i fruites per demostrar el creixement del fetus.

“Cal explicar-los el procés de l'embaràs tal i com és, amb un llenguatge clar però directe, comptant-los la veritat, entenen molt més del que ens pensam”, explica la pediatra Cristina Ferrer.

A més d'una xerrada en la qual han explicat als petits alumnes què és una ginecòloga i una pediatra i quines són les seves funcions, han abordat l'explicació de l'embaràs utilitzant maquetes d'embarassades en les quals es veu el fetus. Laura Torres ha començat amb un raïm, per explicar la mida del fetus i el seu creixement, el raïm ha passat a convertir-se en una maduixa i aquesta en una mandarina, un kiwi, una llimona, un plàtan, i un mango abans d'acabar en un meló.

Els infants també han pogut escoltar el batec del cor d'un nounat, fill d'una de les mares dels alumnes. Per a això, la pediatra Cristina Ferrer els ha explicat què és un fonendoscopi i després d'això els infants han passat a auscultar el nadó, no sense abans netejar-se les mans amb solució hidroalcohòlica.

Per acabar, Laura Torres ha realitzat una demostració pràctica d'una ecografia prenatal i els infants han pogut escoltar el batec del fetus en algunes de les mames embarassades.

“Han tingut dues setmanes de preparació a classe d'aquesta visita i venien carregats de preguntes. La més habitual ha estat per on entren i per on surten els nadons, també els ha causat molt interès com s'alimenten i el perquè del líquid amniòtic”, explica l'especialista en ginecologia i obstetrícia Laura Torres. Misteris que per fi han tingut resposta.

Les responsables d'aquesta primera xerrada pensen continuar amb altres trobades i continuar rebent escolars a l'Hospital Can Misses per resoldre dubtes entorn de l'embaràs. “Pensam que aquesta iniciativa a més redueix l'estrès dels petits davant de l'arribada d'un germanet o germaneta”, conclouen les professionals.