Logo ASEF

Vila Chef

 El Centre de Salut de l'Avinguda de 8 d'agost ha impartit aquesta tarda un Taller de Nutrició Saludable per a infants inspirat en el concurs televisiu Master Chef Junior.

Prop de 20 nens i nenes amb edats compreses entre 5 i 12 anys han assistit al curs en el qual han preparat dos plats saludables i els han exposat al judici del jurat format per la infermera Mila Oliva, Irene Fuster, usuària del centre i Pablo de Frutos, responsable de Comunicació de l'Àrea de Salut.

Estela Terrer, infermera i impulsora d'aquesta iniciativa, al costat de Marcos Navarro, infermer de pediatria, Ana Díaz, fisioterapeuta, Cristina López, infermera i Sonia Lacosta, metge de família, tots ells del Centre de Vila han impartit, abans de la celebració del concurs de cuina, una dinàmica xerrada en la qual han demostrat als infants la quantitat de sucre present en els refrescos i sucs envasats, a més d'explicar-los amb jocs la piràmide nutricional.

Abans de l'elaboració dels plats, els infants han assistit a la preparació i a l'explicació per part de Estela Terrer d'unes “llepolies saludables” fetes amb fruites fresques, que al final del taller ha repartit entre tots.

L'objectiu que persegueix aquesta iniciativa és introduir en els més petits l'alimentació saludable de manera lúdica i participativa.

Els organitzadors han repartit els infants en 3 grups i abillats amb davantals i gorres de cuina s'han enfrontat a la preparació d'una broqueta de fruites i una imaginativa crep. El jurat, després de saberudes deliberacions, ha triat el treball realitzat pel grup C, després de provar i avaluar la presentació de tots els plats.

Els guanyadors, Martina, Lucía, Irena, Alba, Manu, Chloe i Nora, han rebut una cullera de fusta com a premi.

Per a l'organitzadora Estela Terrer “es tracta d'introduir l'alimentació saludable en forma de joc en els infants i per a això ens sembla interessant utilitzar referents televisius coneguts per tots ells. També serveix perquè els pares comprovin que a través del joc és més senzill passar d'un dolç industrial a una broqueta de fruites, sobretot si se senten protagonistes i són ells els cuiners”.

Per a la infermera Cristina López “hem ofert aquesta experiència pilot però després del resultat, segur que ampliam aquest taller i podem arribar així a més nens i nenes".