Logo ASEF

Petits experts

L'Hospital Can Misses ha rebut avui 83 alumnes d'educació primària de les escoles Can Guerxo i Sa Real amb l'objectiu de formar-los en aspectes clau de la seguretat del pacient.

La Unitat de Seguretat del Pacient (USP) desenvolupa, conjuntament amb el SAMU 061, per tercer any consecutiu el programa “Experts en seguretat del pacient” en la seva versió dirigida als més petits i que també compta amb tallers destinats als alumnes d'institut. En aquesta ocasió han estat escolars de P5, 2n i 3r de Primària els que han rebut formació en forma de tallers sobre rentat de mans, polsera identificativa i emergències extrahospitalàries.

Especialistes de cada una d'aquesta àrees entre els que hi havia metges, infermers i tècnics del SAMU 061 per oferir el taller sobre emergències extrahospitalàries, Lola Cabrera, infermera de SUAP i Cristina Martín, infermera de Control d'Infeccions, encarregades del taller de rentat de mans i Marga Delgado, membre de l'USP que al costat de Maria Costa, documentalista i impulsora de la iniciativa Joves i petits experts en seguretat del pacient, han oferit un taller sobre polsera identificativa amb un joc divertit de recerca de la polsera.

Els més petits han pogut conèixer el funcionament intern d'una ambulància, posar en marxa la sirena i les alarmes acústiques, i sobretot aprendre que el 061 és el telèfon d'emergències, també han comprovat com es realitza una correcta higiene de mans, per què és necessari fer-la i quan cal realitzar-la, a més de conèixer el sistema d'identificació inequívoca de pacients.

Per a Maria Costa, membre referent de la Unitat de Seguretat del Pacient responsable d'aquesta iniciativa “l'objectiu és traspassar la frontera sanitària i fer arribar als escolars la cultura de seguretat del pacient per convertir-los en pacients experts que col·laborin amb les mesures posades en marxa en aquesta matèria en l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera”.

L'USP realitzarà aquests tallers amb caràcter mensual, per arribar tant a alumnes d'educació primària com de secundària.