Logo ASEF

Tila+Cloe

Antonio Riera Suñer, després d'un mes ingressat a l'Hospital Can Misses, sota la supervisió de Cirurgia Vascular, ha tingut l'oportunitat de reunir-se de nou amb els seus gossos Tila, un dog de Bordeus de 8 anys i Cloe, un labrador de 5 anys. El emocionant trobada ha tornat el somriure a Antonio a qui li queda encara temps a l'hospital ja que el seu ingrés serà prolongat.

Una amiga d'Antonio, Rebeca Wedder, és qui ha portat als seus gossos i qui s'ha encarregat de realitzar tots els tràmits necessaris perquè la visita sigui aprovada. El primer pas va ser l'aprovació del cirurgià vascular Josep Rosselló perquè la visita fos realitzada, a continuació Rebeca va haver de passar el control veterinari al Centre veterinari Sant Jordi i finalment, el dimecres Toni Torres, monitor i educador caní, va realitzar la visita a Can Misses als dos gossos per comprovar el comportament de tots dos.

Antonio és el quart pacient que rep la visita de gossos a Can Misses dins del Programa Dogspital. Abans Collin, un Chihuahua, li va tornar el somriure a Miguel, igual que amb anterioritat Cona i Branca ho van fer amb Detlef Moisel i León, un yorkshire de 7 anys amb José.

L'emotiu retrobament s'ha produït en el marc del programa Dogspital, de visita de gossos a pacients ingressats, impulsat per la Unitat de Seguretat del Pacient al juliol de 2017. Per Toni Torres, educador i monitor caní "el retrobament de Tila i Cloe amb Antonio animarà al pacient en el seu llarg ingrés i li donarà forces. Els gossos també milloraran el seu estat anímic ja que la separació afecta gossos i persones per igual".

Dogspital és una iniciativa pionera a Espanya d'humanització de l'atenció sanitària que la Unitat de Seguretat del Pacient va posar en marxa conjuntament amb els delegats del Col·legi de Veterinària de les Illes Balears, Jordi Massip i José Méndez, i amb l'educador i monitor caní Toni Torres. Ha comptat amb la col·laboració altruista de tots ells, a més de les empreses Grup Soler, De Casa, Purina i Grafitec. Gràcies a aquesta col·laboració, el projecte no ha suposat cap cost per a l'Administració pública.