Logo ASEF

CSSA

A partir de l'1 de desembre la Unitat Bàsica de Jesús, pertanyent al centre de Salut de Vila, amplia la seva plantilla amb la incorporació d'un equip format per personal mèdic i d'infermeria de família. La plantilla d'aquest centre passarà a comptar amb 10 metges de família. La UB de Jesús comptarà a partir d'ara amb dos equips enfront d’un sol equip que atenia les 2.284 targetes sanitàries assignades a aquesta unitat.

Aquesta ampliació de plantilla permetrà disminuir les quotes no només del metge de Jesús, sinó també els dels metges del Centre de Salut de Vila. Des de principis de desembre les noves quotes resultants a Jesús quedaran amb 1.784 i 1.650 targetes, un 25 % per sota de l'actual. A Vila, per la seva banda, es redueixen les quotes un 6,5% i passen de 1.969 als 1.841 de mitjana.

El centre de Salut de Sant Antoni també amplia la plantilla a partir del 10 de desembre i passarà d’11 equips de medicina familiar a comptar amb 12 equips, formats per personal mèdic i d'infermeria de medicina familiar i comunitària.

Les quotes de Sant Antoni es redueixen un 6% i passen de 2.018 targetes assignades de mitjana a cada metge a 1.895 targetes.

Aquestes ampliacions de plantilla comportaran la reassignació de metge de 3.545 usuaris, d'un total de 42.214 targetes sanitàries d'adults (22.205 corresponents a Sant Antoni i 20.009 a Vila), és a dir al 8,4% de les targetes sanitàries d'aquests dos centres.

Per a la subdirectora d'Atenció Primària, Violeta Vega, “aquest increment de personal permetrà reduir les quotes dels dos centres més nombrosos i redundarà en una qualitat assistencial més gran per a pacients i en millors condicions per als professionals”.