Logo ASEF

Dra Cristina Molina

La doctora Cristina Molina ha estat guardonada amb la Medalla d'Or de la Ciutat d'Eivissa 2018 pel seu treball exemplar en favor de la salut de les dones. Amb aquest premi es reconeix la seva incansable tasca mèdica i divulgativa en benefici de la salut reproductiva i sexual de diverses generacions de dones a l'illa d'Eivissa, a més de la seva feina com a impulsora i dinamitzadora del Departament de Planificació Familiar.

Cristina Molina va arribar a Eivissa des de l'Argentina el 1985. La Planificació Familiar a l'illa porta el seu segell; sempre ha mostrat la seva implicació amb la joventut, formant en educació sexual als joves a través de xerrades als instituts; ha encapçalat sessions informatives, conferències i tallers sobre salut sexual i prevenció d'embarassos no desitjats adreçat específicament a dones immigrants; ha desenvolupat aquesta mateixa cultura durant dècades entre els adolescents a través del programa d'atenció ginecològica, i ha col·laborat molt activament amb Metges del Món en l'atenció a la prostitució ia la prevenció de malalties de transmissió sexual.

És per tota aquesta intensa trajectòria per la qual s'ha guardonat en repetides ocasions a la Doctora Molina. En 2013, l'Associació de Dones Progressistes li va atorgar el Premi 8 de Març per la seva tasca en posar en marxa la planificació familiar a Eivissa, i aquest mateix any se li ha concedit també el Premi d'Honor dels Premis Onda Cero Eivissa i Formentera, en reconeixement per la seva tasca i per la seva llarga trajectòria. Ara, a aquesta llista, es suma la Medalla d'Or de la Ciutat d'Eivissa 2018, que se li lliurarà en un acte institucional el dia 5 d'agost, en el marc de les Festes de la Terra.