Logo ASEF

UCP Diario de Ibiza

La Unitat de Cures Pal·liatives (UCP) de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha rebut el Premi a l'Acció Social 2018 del Diari d'Eivissa, que celebra el seu 125 aniversari. Amb aquest guardó es vol donar reconeixement a la important funció sanitària i social que du a terme i a la dedicació i entrega dels seus integrants per ajudar a famílies en els seus moments més difícils.

La UCP va començar a funcionar el 2001 com un servei de l'Associació Espanyola Contra el Càncer. Tres anys més tard, el 2004, l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera va assumir aquest servei, que pretén alleujar i controlar, en la mesura del possible, els símptomes que pateix un pacient amb una malaltia terminal. Pilar Rapún, metgessa i coordinadora de la unitat, la metgessa Lorena Hortelano, la infermera Ana Marí i la psicooncòloga Paloma Martínez són les integrants d'aquesta unitat que ja ha ajudat a més de 3.500 pacients durant els 18 anys de trajectòria.

Amb aquest reconeixement, l'equip de la Unitat de Cures Pal·liatives celebra que es doni més visibilitat a una feina que, tot i que reconeixen que no és gens fàcil, es molt important. Per a elles, el més estimulant és aconseguir el màxim confort del malalt i de sobre éssers estimats, tant en el pla físic com en el psicològic i emocional.