Logo ASEF

Dia rentat mans

Demà, dia 5, se celebra el Dia Mundial del rentat de mans i l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera es suma a aquesta celebració amb una taula informativa adreçada a pacients i professionals. La Unitat de Seguretat del Pacient ha informat a usuaris i personal sanitari de la importància de la higiene de mans com a pràctica segura i que redueix riscos en la seguretat del pacient.

Les infermeres Cristina Martín, responsable de la Unitat de Malalties Infeccioses, Amparo Gimeno, de la Unitat de Seguretat del Pacient, Ana Vila, infermera de Recursos Materials, i Lola Cabrera, del SUAP de Vila, han explicat a usuaris i professionals sanitaris la importància d'una correcta higiene de mans tan sols per entrar en una àrea hospitalària. De fet les infeccions nosocomials, les que es contrauen dins dels hospitals, són amb microorganismes més resistents que les infeccions que es contreuen fora dels hospitals. Per aquest motiu des de la USP es recalqui "la importància que els pacients estiguin informats que una correcta higiene de mans, salva vides".

La mesa informativa ha comptat amb diferents pòsters i fullets a més de vídeos sobre rentat de mans que han pogut veure els pacients i professionals que s'han acostat a al punt d'informació de la Unitat de Seguretat del Pacient, ubicat a l'entrada de l'hospital en el edifici D. En aquesta taula els professionals encarregats de difondre aquesta mesura de seguretat comptaven amb pots de solució hidroalcohòlica amb el que mostraven com realitzar una correcta higiene de mans.

L'hospital Can Misses compta amb 400 punts amb solució hidroalcohòlica per al rentat de mans dirigits a usuaris i personal sanitari. Aquests punts estan distribuïts per les consultes externes, hospitalització, àrea quirúrgica, radiologia, urgències i sales de part.