Logo ASEF

TAC HFOR

L'Hospital de Formentera ha hagut de reformar la sala de Radiologia per instal·lar el TAC, un tomògraf d'última generació de 16 talls, que entre les seves principals novetats presenta un sistema de reconstrucció avançada que a més de millorar la qualitat d'imatge garanteix una reducció de la radiació fins un 70%, així mateix compta amb eines de control de dosi DoseCheck, modulació de dosi per a òrgans sensibles, i un sistema d'estalvi d'energia dissenyat per reduir el consum en més del 62% en comparació amb les tecnologies prèvies.

L'estimació de les obres d'adequació de l'espai, que van començar el passat 7 de febrer, era de tres mesos, encara que, com que s'han anticipat tant l'execució com l'arribada del TAC, es preveu que la instal·lació del TAC es realitzi en els propers dies, la formació als tècnics comenci la setmana del 9 d'abril i es prolongui al llarg d'un mes. Una vegada finalitzat el període de formació, es preveu que el TAC pugui ser operatiu el maig.

S'ha ampliat la superfície del servei de Radiologia en 32 m2 per donar cabuda al nou aparell — ha passat de 110 m2 a 142 m2—. La nova sala que acollirà el TAC disposarà de prop de 60 m2 i comptarà amb dos accessos diferenciats per a pacients hospitalitzats i ambulatoris.

L'import de licitació va ser de 495.374 € (IVA inclòs), però finalment es va adjudicar per 321.860 € (IVA inclòs) i contempla, a més de l'adquisició del TAC, les obres d'adequació de l'espai i el manteniment integral durant dos anys.

La convocatòria per a aquest concurs es va publicar el 15 de setembre al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i va comptar amb la participació de quatre empreses, Toshiba, Philipps, Siemens i General Electric que finalment ha estat l'adjudicatària.

El director de l'Hospital de Formentera ha manifestat, “estam molt satisfets de l'arribada del TAC i del ritme de les obres que han permès anticipar els temps estimats d'obra.”

Carmen Santos, directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera per la seva part destaca “les possibilitats d'autonomia que oferirà el nou TAC a l'Hospital de Formentera i que permetrà millorar la capacitat diagnòstica i augmentar la cartera de serveis del centre formenterenc”.