Logo ASEF

Tapis IFCC

El tapís de Dalt Vila que presideix el vestíbul principal de l'Hospital Can Misses, donat per l'associació Eivissa i Formentera Contra el Càncer a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera al maig de l'any 2016, ha estat despenjat tal com es va preveure perquè cada any els familiars recordin als que ja no hi són.

Cada any es convida el públic a inscriure el nom del seu ésser estimat en el revers de la vànova. El cobrellit estarà disponible per a la signatura el diumenge 4 de febrer de 2018 de 10:00 a 14:00 a la Plaça de l'Església de Sant Josep, en els actes del Dia Mundial Contra el Càncer que la localitat josepí ha convocat.

L'obra, disseny de l'artista Gerry Clark, representa una escena del port i de Dalt Vila i va ser realitzada per onze voluntaris de l'associació (Barbara Gregori, Pam Sharpe, Lyn Vernon, Leona Douglas, Julia Wilson, Jill Hamlin, Judith Mawdsley, Berno Kiberd, Elaine Clark, Beryl Jones i Kim Hall) elaborada amb la tècnica de patchwork. Per Helen Watson, presidenta de l'Associació Eivissa i Formentera Contra el Càncer "és un homenatge als malalts i víctimes del càncer". En aquest cas, el tapís té d'especial que a la part del darrere de cada peça, de les 88 que el formen, porta escrit el nom de les persones que han patit aquesta malaltia.

Watson explica que "l'obra va portar un treball d'un any per voluntaris que ho van realitzar amb molt d'afecte i es va donar a l'Hospital Can Misses".

Aprofitant l'acte, IFCC ha col·locat un pòster explicatiu sota el tapís perquè els pacients i usuaris de l'Hospital Can Misses coneguin la història que hi ha darrere d'aquesta obra d'artesania solidària. L'associació ha estat acompanyada per la gerent Carmen Santos i part de l'equip directiu, el director d'Atenció Primària José Antonio Chumillas i el director de gestió, Yago Gómez.