Logo ASEF

CEIP Jesus 061

21 alumnes de 1r Primària, de 6 i 7 anys, del CEIP Jesús han visitat el servei del 061 a l'Hospital Can Misses. Es tracta d'una activitat organitzada per la Unitat de Seguretat del Pacient de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, amb la col·laboració del SAMU 061, que pretén ensenyar als més petits la important tasca d'aquest servei d'urgències i emergències i apropar la seguretat els nens ja des de petits.

Professionals del servei SAMU 061, entre els quals es trobaven el coordinador d'Eivissa i Formentera Àngel M. Crespo Martínez, les infermeres Rosa Sánchez i Virginia Muñoz i el tècnic en transport sanitari Antonio Martínez, a més dels pilots Carlos Martínez i Narcís Milà han explicat als nens el funcionament de les ambulàncies i helicòpter, com actuar en cas d'emergència i han assistit a un trasllat real d'un pacient en l'helicòpter.

Els nens han mostrat molt d'interès en tots els instruments que es troben a l'interior de les ambulàncies i l'helicòpter i han pogut pujar a la llitera, utilitzar una mascareta d'oxigen i un collarí a les ambulàncies, i fins i tot s'han pogut provar els cascos que s'utilitzen en volar en helicòpter.

Els alumnes han estat en tot moment acompanyats per la tutora Patricia Català i l'auxiliar tècnic educatiu, Sonia Maria Marí.

El taller ha estat organitzat per la Unitat de Seguretat del Pacient dins de la iniciativa de formació a nens i joves escolars en matèria de seguretat del pacient. Per a la Dra Paz Merino, "arribar als nens tan petits és molt encoratjador i productiu ja que suposa introduir coneixements sanitaris i de seguretat des de molt aviat". Per la seva banda Àngel Manuel Crespo destaca que "és fantàstic que ja des dels 5 o 6 anys sàpiguen que el telèfon que han de marcar en cas d'emergència és el 061 perquè no poques vegades són ells els primers a presenciar una emergència a casa".

L'activitat, que ha començat a les 10:00 hores, ha conclòs al voltant de les 11:30 hores amb la plena satisfacció de les docents i dels alumnes. Avui els nens es van sabent una mica més de seguretat del pacient i del funcionament del 061.