Logo ASEF

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha adjudicat el concurs per a l'adequació d'espais, subministrament, instal·lació i manteniment integral durant 2 anys d'un TAC (Tomografia Axial Computeritzada) per a l'Hospital de Formentera. El divendres 15 de setembre es va publicar al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) la convocatòria per a aquest concurs que ha comptat amb la participació de quatre empreses, Toshiba, Philipps, Siemens i General Electric que finalment ha estat l'adjudicatària.

L'import de licitació era de 495.374 € (IVA inclòs) i contempla a més de l'adquisició d'un TAC, les obres d'adequació de l'espai i el manteniment integral durant dos anys, encara que l'import pel qual finalment ha estat adjudicat ha estat de 321.860 € (IVA inclòs).

Amb aquest tràmit administratiu previsiblement es puguin complir els terminis que es van avançar i que contemplaven que el TAC pogués entrar en funcionament a principis de 2018. L'empresa adjudicatària preveu començar les obres d'adequació de l'espai destinat per al TAC al més aviat possible, a la zona de Radiologia de l'Hospital de Formentera.

El TAC que s'instal·larà a l'Hospital de Formentera és un tomògraf d'última generació de 16 talls i que entre els seus principals novetats presenta un sistema de reconstrucció avançada que a més de millorar la qualitat d'imatge garanteix una reducció de la radiació de fins a un 70%, així mateix compta amb eines de control de dosi DoseCheck, modulació de dosi per a òrgans sensibles, i un sistema d'estalvi d'energia dissenyat per reduir el consum d'electricitat amb un estalvi d'energia de més de 62% en comparació amb tecnologies prèvies.

La reforma ampliarà l'espai del servei de Radiologia, que passarà de 110 m2 a 142. La nova sala que acollirà el TAC disposarà de prop de 60 m2 i comptarà amb dos accessos diferenciats per a pacients hospitalitzats i ambulatoris.

Els TAC per a pacients de Formentera creixen un 30% en 2017 i en proves urgents un 122%

L'any 2017 ha finalitzat amb un increment de gairebé el 30% (29,94%) de tomografies realitzades a Can Misses per a pacients derivats de l'Hospital de Formentera, amb un total de 473 TAC enfront dels 364 de l'any 2016.

De les 473 tomografies computeritzades (TAC), 313 van ser programades (254 el 2016), 79 d'elles preferents (38 el 2016), i 160 urgents, que ha suposat un acusat increment del 122% ja que el 2016 es van realitzar 72 TAC urgents. Igual que l'any 2016, novembre, amb 49 proves, va ser el mes mesos que més TAC es van realitzar, per contra juny amb 28, el mes que menys activitat va tenir el TAC per a pacients de Formentera. La mitjana mensual de TAC s'ha situat el 2017 en 39,4 TAC, enfront dels 30,3 de 2016.

Per al director de l'Hospital de Formentera, "l'important increment de proves per a pacients de Formentera, especialment en les proves urgents, justifica més encara si és possible, la necessitat de la instal·lació del TAC. Estem molt satisfets pel molt proper inici de les obres i de la posada en marxa de la prestació d'aquest servei que reduirà trasllats i permetrà augmentar la qualitat assistencial per als pacients de Formentera".