Logo ASEF

Mapa actius CSSA

El Centre Cultural Cervantes va acollir ahir una reunió amb les diferents associacions i entitats ciutadanes que col·laboraran en l’elaboració del mapa d’actius saludables del municipi de Sant Antoni. L’Ajuntament i l’Equip d’Atenció Primària del Centre de Salut fan feina de forma conjunta i coordinada en l’adhesió del municipi a l’Estrategia de Prevenció i Promoció de la Salut (EPPS).

En aquesta reunió, varen participar-hi els representants de les diferents regidories que col·laboraran en aquesta tasca (Serveis Socials, Esports, Joventut, Turisme, etc) així com les associacions de veïns del municipi, els clubs esportius, les associacions de majors i altres de caire social que ofereixen atenció a les persones amb necessitats especials.

L’EPPS és una iniciativa del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat emmarcada dins les accions del Pla Estratègic d’Abordatge de la Cronicitat, que té com a objectiu la reducció de la morbiditat i la mortalitat derivades de les malaties cròniques més freqüents.

L’elaboració del mapa d’actius saludables és una de les primeres accions que es duran a terme amb l’adhesió a l’EPPS. Aquest mapa recollirà tots els recursos amb què compta el municipi per millorar la salut i el benestar dels seus habitants. Una vegada es presenti aquest mapa, el Consistori farà feina per donar a conèixer aquests recursos i fomentar la seua utilització passant a formar part de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables.