Logo ASEF

HFOR

El 15 de setembre es va publicar en el Diari Oficial de la Unió Europea la convocatòria per al concurs relatiu al subministrament, la instal·lació i el manteniment integral durant dos anys d’un tomògraf per a l’Hospital de Formentera, a més de l’adequació de l’espai per allotjar-lo. D’aquesta manera, l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera previsiblement complirà el termini previst perquè el tomògraf entri en servei a començament de 2018.

El termini per presentar ofertes venç el 30 d’octubre; a partir d’aquest moment es podrà adjudicar el projecte i seguidament començaran les obres d’adequació de l’espai destinat a l’aparell. Amb la reforma s’ampliarà l’àrea del Servei de Radiologia, que passarà de 110 a 142 m2. La nova sala on s’ubicarà el tomògraf tendrà una superfície d’uns 60 m2 i dos accessos diferenciats, per a pacients hospitalitzats i per a pacients ambulatoris.

L’any passat es varen fer 364 tomografies computades a pacients de Formentera, 254 de les quals varen ser programades, 72 urgents i 38 preferents. El període en què es varen fer més correspon als mesos de novembre i desembre, amb 46 i 42 proves, respectivament; en canvi, els mesos en què se’n varen fer menys varen ser el gener (15) i el febrer (20).