Logo ASEF

Ampliació plantilla del Servei d'Anestèsia

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha incorporat dos nous facultatius a la plantilla del Servei d’Anestèsia, amb la qual cosa l’equip ascendeix a quinze especialistes. Es tracta del doctor Axel Prosen, que es va formar a l’Hospital Son Llàtzer, i del doctor Cristian Fernández, que procedeix de l’Hospital de Sabadell, de la Corporació Sanitària Parc Taulí.

La plantilla autoritzada del Servei d’Anestèsia és de 18 facultatius, però des de començament d’any ha funcionat de manera reduïda, ja que ha arribat a comptar només amb tretze anestesistes per dur a terme l’activitat quirúrgica, la de consultes externes i la d’atenció a les embarassades, tant en consultes grupals d’anestèsia com en parts en els quals es requereix anestèsia epidural. Això ha provocat una reducció del 30% de l’activitat quirúrgica, i d’aleshores ençà la Direcció de l’Hospital i la cap del Servei han treballat intensament per augmentar la plantilla i d’aquesta manera garantir la màxima qualitat assistencial. “La plantilla comença a estabilitzar-se, i això és una notícia excel·lent; si continuam per aquest camí ens permetrà no només reduir la llista d’espera quirúrgica abans que acabi l’any, sinó també ampliar la cartera de serveis”, explica la doctora Teresa Nogueiras, cap del Servei d’Anestèsia.

Anestèsia en les ressonàncies magnètiques
Una de les primeres conseqüències de l’ampliació de la plantilla d’aquest Servei és que durant aquest mes començaran a aplicar-se sedacions i anestèsies per fer ressonàncies magnètiques, principalment les pediàtriques, però també en alguns casos de pacients oncològics i dels que pateixin claustrofòbia. Cada any, aproximadament cinquanta infants requereixen anestèsia per fer-los una ressonància magnètica, als quals se sumen pacients oncològics i persones que pateixen claustrofòbia i que per això no suporten aquesta prova, per la qual cosa l’activitat total que el Servei d’Anestèsia pot arribar a realitzar superaria els 75 casos anuals. Per tant, l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha equipat el Servei de Radiologia amb el material específic necessari per poder aplicar anestèsia en aquests casos dos dies per setmana (el dimarts i el dijous), d’acord amb la demanda assistencial.