Logo ASEF

Los canallas del guateke

La Unitat de Seguretat del Pacient rep l'any nou com el va acomiadar, amb música per als pacients ingressats. La iniciativa d'humanització de l'atenció sanitària, Plantagrama, torna a apropar la música i els seus efectes terapèutics, en aquesta ocasió als pacients ingressats i familiars del Servei de Psiquiatria i als pacients de l'hospital de Dia Psiquiàtric.

A les 12:30 h els integrants del duo Los canallas del guateke, Joan Barbé i Iván Domenech, li han posat alegria i ritme amb el seu repertori de cançons pop dels anys 80. Des de Los Secretos fins Hombres G, passant per Loquillo i Los Trogloditas, l'últim de la fila o Alaska i Dinarama més de 30 pacients, familiars i professionals han gaudit de les versions d'aquest conegut parell de músics. Iván Domenech és cantautor, va ser l'alma mater del grup els Desperfectos i ha col·laborat amb Joan Barbé en diferents projectes. Barbé per la seva banda és compositor, arranjador i multi-instrumentista i ha format part de grups com Ressonadors, Projecte Mut i Statuas de Sal. Tots dos formen part de Los canallas del guateke, duo que versiona conegudes cançons de les dècades dels 70 i 80 i que va néixer després de l'experiència conjunta en "Recordes el pop espanyol?".


Plantagrama començar el seu camí el 23 de setembre a la planta de Medicina Interna i des d'aleshores ha recorregut les plantes d'hospitalització de Ginecologia i Obstetrícia, Traumatologia, Especialitats Mèdiques, Cirurgia i l'UCI, abans de Nadal.

Aquesta iniciativa pretén reduir l'ansietat dels pacients i millorar l'estat anímic dels mateixos gràcies a l'efecte positiu de la música. Plantagrama és una de les línies d'humanització de l'atenció sanitària que ja va emprendre la Unitat de Seguretat del Pacient en l'any 2015 amb les Jornades d'humanització en què van participar un centenar de professionals o el decàleg d'humanització per als treballadors de l'Àrea de salut d'Eivissa i Formentera, i en 2016 han continuat amb el màrqueting olfactiu a la UCI, i la música a través d'Plantagrama, que continuarà durant l'any 2017 apropant els efectes positius de la música a pacients i familiars.