Logo ASEF

Visita Laboratori alumnes IES Sa Blanca Dona

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha recuperat les visites als laboratoris després de la posada en marxa del nou Hospital Can Misses, una tradició de quinze anys d’antiguitat que té per objectiu “obrir l’àrea sanitària als estudiants per la seva importància en la recerca, el desenvolupament i la innovació”, segons Begoña Pardos, cap del Servei d’Atenció a l’Usuari i organitzadora d’aquestes visites.

La recent inauguració, a final d’octubre, del Servei d’Anatomia Patològica a les noves instal·lacions ha permès organitzar de bell nou un recorregut per la planta primera de l’edifici C, on s’ubiquen els laboratoris d’Anàlisis Clíniques, Hematologia, Banc de Sang, i Microbiologia i Parasitologia. “Per a nosaltres és un plaer rebre alumnes perquè puguin conèixer l’Hospital per dedins, a més de la possibilitat que els desperti una possible vocació per la sanitat o almenys els ajudi a decidir el seu futur professional”, hi afegeix Begoña Pardos.

Els 43 estudiants de 3r d’ESO de l’IES Sa Blanca Dona —acompanyats de Víctor Griñán, cap del seu Departament de Biologia i Geologia; Marga Serra, professora de biologia, i Elena Muñoz i Nieves Velasco, tutores dels dos grups que hi han assistit— han estat rebuts per Yago Gómez, director de Gestió; Emilia Moreno, cap del Servei d’Anàlisis Clíniques, i Laura Sahuquillo, analista clínica. Yago Gómez els ha animat “a continuar formant-se per formar part en el futur de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera en qualsevol de les seves àrees —medicina, infermeria o gestió— i que aquesta visita pugui despertar una vocació”. Seguidament els alumnes han recorregut les noves instal•lacions dels laboratoris, on han rebut explicacions dels facultatius de cada especialitat.