Logo ASEF

Grup experts USP IES Blancadona

La Unitat de Seguretat del Pacient ha estrenat a l'IES Sa Blanca Dona un grup de joves experts en seguretat del pacient. 19 alumnes de 4t d'ESO formen aquest comitè d'experts que, a través de sessions mensuals, es formaran en temes relacionats amb la gestió del risc sanitari i bones pràctiques per vetllar per la seva pròpia seguretat en l'àmbit sanitari.

La USP té com a línia estratègica durant 2016-2017 l'obertura de la seguretat del pacient a la societat i ja ha realitzat 8 sessions dirigides a ciutadans en el Consell d'Eivissa qui col·labora en aquest programa de formació. La propera xerrada es realitzarà avui 26 d'octubre a la Sala de Plens del Consell i versarà sobre "Drets i deures del pacient" que tindrà com a ponents a la doctora Paz Merino, Ignasi Casas i Irene Costa.

La doctora Paz Merino, cap del servei de Medicina Intensiva i coordinadora de la USP, al costat de les referents en seguretat del pacient Maria Costa, documentalista de l'àrea de salut i Isabel Blas, infermera, van mantenir divendres passat a les 11 hores, la primera reunió amb els joves i en la qual van repassar alguns conceptes relacionats amb la seguretat del pacient i l'anàlisi dels riscos. Es va analitzar el cas del Madrid Arena com a exemple de situació en què la manca de controls i concatenació d'errors va donar com a resultat un greu accident.

Per a la doctora Merino "implicar els més joves ens sembla imprescindible en la nostra tasca de conscienciació a la societat en termes de seguretat del pacient i gestió de riscos. Aquest any un dels objectius era treure a la USP de l'àmbit hospitalari ia través de la escola de seguretat del pacient "El pacient per la seva seguretat" i d'aquesta iniciativa ho estem aconseguint. per nosaltres no només és important formar-los sinó també rebre el seu feedback i aportacions".