Logo ASEF

Des de divendres, el servei de Radiologia de l'Hospital Can Misses compta amb el suport d'una empresa externa experta en informar proves radiològiques telemàticament.

Des de divendres passat, l'Hospital Can Misses utilitza els serveis d'una empresa externa per a disminuir la llista d'espera de Radiologia. La manca de radiòlegs, una circumstància que no és exclusiva de l'Hospital Can Misses, sinó que es dóna en tot el territori nacional, ha portat la direcció mèdica a estudiar altres alternatives que permetin agilitar la resolució de proves radiològiques, principalment TAC i ressonàncies magnètiques.L'empresa Atrius Health, experta en proporcionar serveis de teleradiologia, i que col·labora de manera constant amb diferents hospitals públics, entre ells els de Manacor i Mateu Orfila de Menorca als quals dóna servei fa dos anys, ja informa proves que els tècnics de diagnòstic per la imatge realitzen a l'Hospital Can Misses i posteriorment envien digitalitzades.

Aquesta mesura se suma a la posada en marxa de l'anell radiològic a finals de l'any passat, que ha permès comptar amb la col·laboració del servei de Radiologia de l'Hospital Son Llàtzer per a l'elaboració d'informes de proves radiològiques.

El Servei de Radiologia de l'Hospital Can Misses ja va començar divendres passat a utilitzar aquest servei per al qual hi ha una previsió d'activitat que pot arribar a les 300 proves mensuals.

Per al Director Mèdic, Dr. Pedro Fernández, "aquesta mesura permetrà disminuir la llista d'espera i agilitzar la resolució de proves. La manca de radiòlegs ens obliga a prendre mesures excepcionals, tot i que seguim a la recerca de facultatius que permetin completar la plantilla".

Actualment la plantilla del Servei de radiologia està composta per 6 radiòlegs, dos DUI (Diplomats Universitaris d'Infermeria), 20 tècnics de diagnòstic per la imatge, a més del supervisor de diagnòstic per la imatge i d'un coordinador de tècnics de diagnòstic per la imatge. La direcció de l'hospital treballa en la contractació de quatre radiòlegs més perquè la plantilla mèdica abasta els 10 facultatius especialistes en radiologia.