Logo ASEF

Conveni ASEF-AIF-Mapfre

El director gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, José Balanzat; la directora de Mapfre a Eivissa, Nua Tena; el subdirector d’Acció Social de Fundación Mapfre, Antonio García, i la presidenta d’Asociación Asperger Ibiza y Formentera (AIF), Amparo Álvarez, han signat avui a l’Hospital Can Misses un conveni l’objectiu del qual és la inserció laboral de joves amb síndrome d’Asperger a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera sota el programa “Junts ho podem fer - Juntos somos capaces”, que promou la Fundació Mapfre des de 2010. Gràcies a aquest acord, joves membres d’AIF faran pràctiques a l’Hospital que els permetran adquirir habilitats i experiència en les tasques pròpies de les diferents dependències del centre sanitari.


Tot i que el conveni té una durada d’un any, és prorrogable, ja que —en paraules del gerent de l’Àrea de Salut— “ens adaptarem a les necessitats d’AIF i acollirem en pràctiques tots els joves que aquesta requereixi”. També ha destacat “l’orgull que suposa com a gerent signar aquest conveni per l’enorme tasca que AIF duu a terme amb les persones amb síndrome d’Asperger, amb la qual cobreix una tasca assistencial important”.

El primer jove que participarà en aquest programa d’inserció laboral s’incorporarà a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera el 3 d’octubre i rebrà formació durant tres mesos, amb opció de prorrogar-los fins a completar 400 hores de pràctiques. L’Àrea de Salut li assignarà un tutor amb l’objectiu que la integració sigui ràpida.

Fins al moment, el programa “Junts ho podem fer - Juntos somos capaces”, iniciativa en què actualment participen 76 empreses de les Illes Balears, ha fet possible que 73 persones amb algun tipus de discapacitat rebin formació i que 71 hagin tingut una oportunitat laboral.


AIF duu a terme diferents programes formatius, psicològics i culturals amb l’objectiu d’aconseguir la integració social i laboral de les persones amb síndrome d’Asperger. Per a Amparo Álvarez, presidenta d’AIF, “és un acte tremendament important perquè per als joves amb síndrome d’Asperger suposa el darrer esglaó d’una llarga escala que han de pujar: la inserció laboral i el seu futur”.