Logo ASEF

Punt rentat de mans Hospital Can Misses

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha emprès de mà de la Unitat de Seguretat del Pacient (USP) una campanya de rentat de mans dirigida a pacients i familiars.

S'han ubicat a les entrades de l'hospital (entrada principal Edifici D i entrada Consultes Externes, Edifici B) dispensadors de solució hidroalcohòlica per al rentat de mans a l'entrada i sortida del recinte hospitalari. Amb aquesta mesura es pretén prevenir la transmissió de malalties infeccioses. Al costat dels dispensadors s'han col·locat uns pòsters que tenen com a objectiu difondre entre pacients, familiars i personal sanitari la importància de la higiene de mans com a pràctica segura i que redueix riscos en la seguretat del pacient.

La Dra. Elena Bustamante, metge del servei de medicina intensiva, i coordinadora de l'estratègia de rentat de mans de l'àrea de salut pitiüsa recalca "la importància que els pacients estiguin informats que una correcta higiene de mans, salva vides". La Dra. Bustamante explica que "els pacients crònics i els seus familiars que visiten per les seves patologies l'hospital de manera contínua estan més" educats "en aquestes pràctiques i que és en els pacients aguts on cal incidir més".

La solució hidroalcohòlica és un mitjà alternatiu al mètode d'aigua i sabó, que porta menys temps dur a terme, quinze segons davant de mig minut, i que es pot realitzar en qualsevol lloc.

Més de 300 punts amb solució hidroalcohòlica al nou hospital

El nou Hospital Can Misses compta amb més de 300 punts amb solució hidroalcohòlica per al rentat de mans dirigits a usuaris i personal sanitari. Aquests punts estan distribuïts per les consultes externes, hospitalització, àrea quirúrgica, radiologia, urgències i sales de part.