Logo ASEF

\ Es dota, com a novetat, amb un equip per a desplaçats a la Unitat Bàsica de Cala de Bou que ha començat el 15 d'abril i romandrà fins a final d'octubre

\ Vila, Santa Eulària, Sant Antoni i Es Viver disposaran de dues consultes per a persones desplaçades un mes abans del que és habitual, des de maig a final d'octubre

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha reforçat els equips d'Atenció Primària davant l'increment de la població flotant de les Illes Pitiüses previst per a aquesta temporada estival amb la incorporació d'equips de desplaçats i augmentant els dels Serveis d'Urgències d'Atenció Primària.

Les novetats principals respecte d'altres anys són l'avenç d'aquests reforços i l'augment dels equips. Per primera vegada s'ha dotat la Unitat Bàsica de Salut de Cala de Bou amb un equip de metge i infermera addicional per a l'atenció a la població desplaçada que ja ha començat la seva activitat des del 15 d'abril passat.

Així mateix, s'ha avançat un mes a allò que sol ser habitual la dotació de reforços per a les consultes de desplaçats dels centres de salut Vila, Sant Antoni de Portmany, Santa Eulària des Riu i Es Viver. D'aquesta manera, des de l'1 de maig i fins a mitjans d'octubre, aquests quatre centres de salut comptaran cadascun amb dues consultes addicionals per a desplaçats, de metge i d'infermera, a les quals se sumaran a partir del 15 de maig i fins a finals d'octubre dues consultes més per cadascun d'aquests centres.

D'aquesta manera, hi haurà quatre consultes per a desplaçats a cadascun d'aquests quatre grans centres de salut, des de mitjans de maig fins a mitjans d'octubre i quedaran reforçats amb dues consultes cadascun la primera quinzena de maig i la quinzena última d'octubre.

D'altra banda, els Serveis d'Urgències d'Atenció Primària (SUAP) també es veuran incrementats amb un equip de reforç més des de principis de maig fins a finals del Centre de Salut Santa Eulària des Riu. D'aquesta manera, el SUAP de Vila queda amb tres equips de forma permanent i els de Sant Antoni i Santa Eulària amb tres equips, un d'ells de reforç fins a mitjanit, per a l'atenció urgent als centres de salut.

Vuitanta-quatre contractes per reforçar l'Atenció Primària en període estival

A més de l'augment de consultes de reforç, està previst contractar més personal per cobrir vacances i incidències. El volum total de contractacions per fer front a l'increment de població i a les vacances del personal d'asef és de vuitanta-quatre contractes, per a personal d'infermeria (infermeres, tècnics en cura d'infermeria, comares, fisioterapeutes, i higienistes dentals), per a metges i per a administratius.

Les urgències mèdiques ateses als centres de salut fins al març baixen un 2,3%

Durant el primer trimestre d'aquest any, als Serveis d'Urgències d'Atenció Primària s'han atès 19.740 consultes mèdiques, davant les 20.205 atencions del mateix període de l'any anterior, és a dir, un 2,30% menys que fa un any. Tot i això ha augmentat l'atenció mèdica domiciliària un 6,74%, ja que van acudir al domicili dels pacients en 491 ocasions davant de les 460 dels primers tres mesos del 2023.

Es produeix un descens més acusat a les consultes d'urgències d'infermeria d'Atenció Primària, d'un -5,93%, 14.806 consultes de gener a març de 2024 i 15.740 els mateixos tres mesos de 2023. Igual que a les consultes mèdiques, les consultes a domicili de les infermeres també creixen, concretament un 7,33%, amb 483 desplaçaments a les llars el primer trimestre del 2024 i 450 el mateix trams de l'any passat.