Logo ASEF

\ Els cardiòlegs Jorge Raúl Castro i Sergio Eladio Veloso se sumen a una plantilla que durant mesos el 2023 va comptar només amb dos especialistes

\ Aquestes incorporacions permeten estabilitzar una plantilla que a partir d'ara comptarà amb sis cardiòlegs

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha contractat dos cardiòlegs i amb això ha aconseguit completar la plantilla d'un servei que durant molts mesos el 2023 només va comptar amb dos especialistes.

Es tracta dels doctors Jorge Raúl Castro i Sergio Eladio Veloso amb les incorporacions dels quals s'assoleix per primera vegada a la història de l'Hospital Can Misses la xifra de sis cardiòlegs, i amb això s'aconsegueix completar la plantilla autoritzada. A més d'aquestes darreres contractacions, el servei de Cardiologia està format per l'actual responsable, després de la recent jubilació del Dr. Ismael Laplaza, la Dra. Magdalena Memoli, el Dr. Gianfranco Martinis, la Dra. Marlenis Pérez i la Dra. Lucía Vera.

El Dr. Sergio Eladio Veloso és especialista en Cardiologia i Medicina Interna i compta amb una especialització en imatge cardiovascular, principalment a TAC coronari i ressonància cardíaca, i ve de HM Hospitales a Madrid.

Per la seva banda, el Dr. Jorge Raúl Castro és especialista en cardiologia i procedeix de l'Hospital de Guadalajara on formava part fins ara del servei de cardiologia de l'hospital castellanomanxec.

Aquestes incorporacions permeten estabilitzar una plantilla que a partir d'ara comptarà amb sis cardiòlegs i poder iniciar una progressiva recuperació de l'activitat.

L'any 2023 l'activitat del Servei de Cardiologia va caure un 11%

La situació precària del Servei de Cardiologia durant l'any passat va fer que l'activitat de consultes externes es veiés reduïda un 11%.

D'aquesta manera, durant el 2023 es van atendre 4.461 consultes, davant de les 5.046 de l'any 2022. La baixada va ser més acusada a les consultes segones cites o successives, que va assolir un descens del 15%, 2.588 el 2023 i 3.028 en 2. consultes també van baixar, encara que en menor mesura un 6,2%. El Servei de Cardiologia va atendre 1.873 primeres cites el 2023 i 1.998 el 2022.

Les noves incorporacions i l'estabilització de la plantilla permetran recuperar l'activitat i reduir la llista d'espera que a final del 2023 era de 440 persones, un 9,4% més que al final del 2022 que comptabilitzava 402 persones.

Per a la directora mèdica d'Atenció hospitalària, Dra. Sausan Sayed, completar la plantilla del servei de Cardiologia, era una altra de les prioritats d'aquesta gerència, juntament amb Oncologia Mèdica. Estem molt satisfets de poder anunciar aquestes incorporacions, clau per recuperar un servei que històricament ha patit la manca de metges. Des d'aquí, també agraeixo la tasca d'aquests anys del Dr. Ismael Laplaza, cap fins al gener d'un servei que a partir d'ara només pot créixer per respondre a la demanda actual. Continuem treballant en la dotació adequada dels serveis més deficitaris per poder continuar amb la progressiva recuperació de l'activitat i la baixada de les llistes d'espera i de les demores de les consultes amb els especialistes».