Logo ASEF

/ El color de l’associació que Helen Watson ha presidit els darrers 13 anys tenyirà la façana de l’Hospital en homenatge a aquesta referent en la lluita contra el càncer

/ El gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Enrique Garcerán, ha llegit unes paraules en record de la presidenta d’Ibiza i Formentera Contra el Cáncer

L’Àrea de Salut ha reconegut la trajectòria d’una de les figures més importants en la lluita contra el càncer, Helen Watson, presidenta de l’Associació Ibiza y Formentera Contra el Cáncer (IFCC), en un emotiu acte celebrat hoy en l’Hospital Ca Misses.

A les 21.00 h el gerent Enrique Garcerán, acompanyat de Noelia Azqueta i Judith Frías, directores d' infermeria i Atenció Primària respectivament, del doctor Carlos Peláez, cap de Rehabilitació, i la Dra. Sausan Sayed, responsable de la Unitat de limfedema, i del Dr. Luis Conill, ha dedicat unes paraules a qui ha estat un exemple de solidaritat, responsabilitat i dedicació absoluta en la millora de la qualitat de vida i assistencial dels pacients oncològics. A l’acte han assistit representants de les associacions i plataformes de lluita contra el càncer, amics, familiars, membres d’IFCC, treballadors de l’Àrea de Salut i autoritats.

L’Àrea de Salut ja havia reconegut en 2020 la tasca d’Helen Watson atorgant-li el primer Premi Braç a Braç per la seva feina en favor dels pacients oncològics d’Eivissa i Formentera. L’aplaudiment sincer que va rebre dels professionals de l’Àrea de Salut encara ressona en les parets de l’Hospital. Va ser un aplaudiment tan interminable com la llista d’iniciatives que va propiciar al capdavant de l’associació IFCC: millores en l’Hospital de Dia Oncològic, amb la renovació total de les butaques en què s’administren les quimioteràpies; impuls del programa de detecció de càncer de còlon; finançament del fisioterapeuta de la Unitat de Limfedema durant anys; finançament dels programes d’humanització de la Unitat de Cures Pal·liatives i d’infermeria d’Hospital de Dia; participació molt activa en les jornades «Viure sense tabac», organitzades per l’Àrea de Salut i el Consell d’Eivissa; finançament de les guies per a pacients amb càncer de mama, quimioteràpia, sobre com viure amb ileostomies, urostomies, colostomies, traqueotomia i laringectomia; adquisició de vehicles per a la Unitat de Cures Pal·liatives i d’un endoscopi per a l’Hospital de Formentera, que evitava desplaçaments dels formenterencs a Eivissa per a les colonoscòpies, etc.

Després de la lectura de les paraules per part del gerent de l’Àrea de Salut, s’ha il·luminat la façana de vermell, el color que ha representat IFCC i que sempre ha vestit Helen Watson, com a símbol d’aquest treball incansable per millorar la vida dels pacients oncològics i de la passió i l’amor per dur-lo a terme.

La façana quedarà il·luminada de vermell durant tres dies en homenatge a Helen Watson, una dona excepcional que romandrà en el record de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera per sempre.