Logo ASEF

\ ​Amb aquesta promoció ja són 8 les infermeres especialistes en Atenció Familiar i Comunitària formades a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera

\ ​El 75% de les EIR d'Atenció Familiar i Comunitària ha decidit continuar la seva trajectòria professional a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ​

L'Àrea de Salut d´Eivissa i Formentera ha celebrat avui l'acte de finalització de la formació de la segona promoció d'infermeres especialistes d'Atenció Familiar i Comunitària.

L'acte, que ha estat presidit per la directora d'infermeria de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Noelia Azqueta, acompanyada del coordinador de la Unitat de Docència, Formació i Investigació, Dr. Daniel Camacho Fernández, directora mèdica d'Atenció Primària, Judith Frías i el subdirector d'infermeria d'Atenció Primària, Jean Philippe Baena, ha destacat l'actitud, el compromís i la implicació de les residents d'infermeria i dels tutors que han guiat la seva formació i ha servit per consolidar l'especialitat en Infermeria Familiar i Comunitària a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera que completa la segona promoció.

Aquesta segona promoció d'infermeres especialitzades en Atenció Familiar i Comunitària de l'Àrea de Salut Pitiusa està formada per Cristina Fernández Ríos, Pablo Morales Noya, Marina Conde Sastre i Virginia Moreno González i els professionals que han tutoritzat aquest període de formació especialitzada durant els dos anys de aprenentatge han estat Estela Terrer, José Ramón Cánovas, Cati Escandell i Carmen Escandell. Amb elles ja són vuit les infermeres especialistes en Atenció Familiar i Comunitària formades a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera

Actualment hi ha a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera hi ha vint-i-cinc infermeres especialitzades en Atenció Familiar i Comunitària, disset que han obtingut l'especialitat per la via excepcional i vuit per la via EIR (Infermera Interna Resident).

D'altra banda, l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera forma aquest any 68 especialistes, 58 metges i 10 infermeres, i segueix el creixement exponencial ja que duplica les dades de fa tres anys i creix un 8% respecte a les de l'any passat , en una decidida aposta de l'Àrea de Salut per la formació especialitzada.

L'Àrea de Salut va complir l'any passat el 30è aniversari a l'àrea de la formació especialitzada. L'Àrea de Salut compta amb set centres de salut per a la formació mèdica especialitzada de metges de Medicina Familiar i Comunitària, que tenen com a hospital de referència l'Hospital Can Misses i que estan acreditats des de l'any 1992 el CS Can Misses, des del 1998, els des Viver i Sant Antoni de Portmany, des de l'any 2010 el Centre de Salut de Vila, i des del 2020 els centres de Santa Eulària des Riu, Sant Jordi de ses Salines i Sant Josep de sa Talaia.

Dels 68 residents d'aquest any, 41 són MIR de Medicina Familiar i Comunitària, 5 de Medicina Interna, 1 d'UCI, 2 de Psiquiatria, 4 FIR (Farmacèutic Intern Resident) de l'especialitat de Farmàcia Hospitalària, 6 EIR (Infermeres Internes Residents) ) de l'especialitat d'Atenció Familiar i Comunitària i 4 de l'especialitat d'infermeria obstetricoginecològica.

El període de formació de les EIR és de dos anys; mentre que el dels MIR de Medicina Familiar és de quatre anys igual que el de Psiquiatria, Ginecologia i Obstetrícia i Farmàcia hospitalària, i de cinc anys el de Medicina Interna i Medicina Intensiva.

D'altra banda, El Ministeri de Sanitat ha autoritzat la Unitat Multiprofessional de Pediatria de les Illes Balears, cosa que permetrà tenir tant pediatres com infermeres especialistes en pediatria a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera el 2024.

Tres de cada quatre especialistes decideixen quedar-se a l'Àrea de Salut Pitiusa

El 75% de les EIRS d'Atenció Familiar i Comunitària ha decidit continuar la seva trajectòria professional a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

Als quatre especialistes de la primera promoció d'infermeria Familiar i Comunitària, Julia Raya, que té contracte al Centre de Salut és Viver, David Balsa, que exerceix al Centre de Salut Can Misses, Belén Precioso, infermera de la Unitat Bàsica de Sant Miquel i Sara Hortigón, amb contracte al Centre de Salut Vila s'uneixen Pablo Morales Noya, Marina Comte Sastre que se sumen a la plantilla d'infermeria del Centre de Salut es Viver.