Logo ASEF

\ Aquesta adquisició s'emmarca dins del procés de renovació tecnològica de l'Hospital de Formentera, recollit al Pla estratègic d'asef 2022-2024

\ Es tracta d'un aparell model XJet 40D que millora la qualitat d'imatge i redueix la radiació i en la compra del qual cal invertir 75.000€

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha adquirit un nou aparell portàtil de Radiologia per a l'Hospital de Formentera.

Es tracta d'un aparell model XJet 40D que millora la qualitat d'imatge i redueix la radiació i en la compra del qual cal invertir 75.000€ (IVA inclòs).

El nou aparell portàtil permetrà millorar la qualitat tècnica, i per tant diagnòstica, de les proves que es fan tant al Servei d'Urgències com a l'àrea d'hospitalització.

La renovació tecnològica a l'Hospital de Formentera és un altre dels objectius recollits al Pla estratègic 2022-2024 presentat per l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera a finals de l'any 2021 que assenyala la necessitat de reduir l'obsolescència tecnològica i aconseguir que el 60 % de l'equipament mèdic tingui com a màxim cinc anys d'antiguitat.

Els propers passos a l'actualització tecnològica de Radiologia de l'Hospital de Formentera són la renovació dels sistemes de Radiologia convencional i el Mamògraf, tots dos concursos ja adjudicats i pendents d'instal·lació en properes setmanes.

6.523 proves de Radiologia fetes a l'Hospital de Formentera el 2022

El Servei de Radiologia de l'Hospital de Formentera ha superat les 6.500 proves el 2022. D'aquesta manera, s'han fet 297 mamografies el 2022, i 127 des de començament d'any, 5.077 proves de radiologia convencional l'any passat i 1.645 fins ara, en aquest exercici, i finalment 1.149 tomografies axials computaritzades (TAC) en els dotze mesos del 2022 i 340 TAC des del gener al maig del 2023.

El subdirector de gestió de l'Hospital de Formentera, Gonzalo Espí Senent, destaca que la renovació de l'equipament és essencial i significa un gran avenç per als ciutadans de Formentera ja que aquest tipus de tecnologia està en constant evolució. Els equips que s'han adquirit són d'última generació i asseguren una eficiència més gran, que es tradueix en una millor qualitat d'imatge i una exposició menor de radiació per als usuaris».

La gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Dra. Carmen Santos, ha valorat molt positivament «el nou esforç d'inversió tecnològica realitzat a les Illes Pitiüses que arriba als 420.00 euros i que permet harmonitzar la resposta diagnòstica de l'Àrea de Salut dEivissa i Formentera a les necessitats actuals i als avenços tecnològics existents. Als 75.000€ de l'aparell de radiologia portàtil se sumen els 220.000€ invertits en la renovació del sistema de radiologia convencional i els 126.000€ del nou mamògraf».