Logo ASEF

\ Asef rep el nombre més alt de residents dels darrers anys i formarà un 8% més especialistes que l'any 2022

A les vuit especialitats actuals se sumarà l'any 2024 Pediatria en una aposta decidida per la formació de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha donat la benvinguda en un acte a la nova promoció de metges, infermeres i farmacèutics interns residents, MIR, EIR i FIR 2023.

La gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos, acompanyada de l'equip directiu i de les responsables de la Unitat de Formació, Docència i Investigació, el Dr. Daniel Camacho, la Dra. Sausan Sayed i Ina Cardona, supervisora d'infermeria, a més de tutors i caps de servei de les àrees que formen metges i infermeres especialistes, ha rebut els vint nous professionals que s'han triat l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera per rebre la seva formació com a especialistes.

La nova promoció està formada per quinze metges: onze de l'especialitat de Medicina Familiar i Comunitària, un de Farmàcia hospitalària, dos de Medicina Interna i una de Ginecologia i Obstetrícia. Pel que fa a l'àrea d'Infermeria, s'han incorporat tres infermeres d'Atenció Familiar i Comunitària i dues comares a l'especialitat obstetricoginecològica.

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera formarà aquest any 68 especialistes, 58 metges i 10 infermeres, i segueix creixent exponencialment ja que duplica les dades de fa tres anys i creix un 8% respecte a les de l'any passat, en una aposta decidida de lÀrea de Salut per la formació especialitzada.

L'Àrea de Salut va complir l'any passat el 30è aniversari a l'àrea de la formació especialitzada. L'Àrea de Salut compta amb set centres de salut per a la formació mèdica especialitzada de metges de Medicina Familiar i Comunitària, que tenen com a hospital de referència l'Hospital Can Misses i que estan acreditats des de l'any 1992 el C.S. Can Misses, des del 1998, els des Viver i Sant Antoni de Portmany, des de l'any 2010 el Centre de Salut de Vila, i des del 2020 els centres de Santa Eulària des Riu, Sant Jordi de ses Salines i Sant Josep de sa Talaia.

Dels 68 residents, s'haurà format aquest any 41 MIR de Medicina Familiar i Comunitària, 5 de Medicina Interna, 1 d'UCI, 2 de Psiquiatria, 4 FIR (Farmacèutic Intern Resident) de l'especialitat de Farmàcia Hospitalària, 6 EIR (Infermeres Internes) Residents) de l'especialitat d'Atenció Familiar i Comunitària i 4 de l'especialitat d'infermeria obstetricoginecològica.

El període de formació de les EIR és de dos anys; mentre que el dels MIR de Medicina Familiar és de quatre anys igual que el de Psiquiatria, Ginecologia i Obstetrícia i Farmàcia hospitalària, i de cinc anys el de Medicina Interna i Medicina Intensiva.

D'altra banda, El Ministeri de Sanitat ha autoritzat la Unitat Multiprofessional de Pediatria de les Illes Balears, cosa que permetrà tenir tant pediatres com infermeres especialistes en pediatria a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera el 2024.

Per a la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos, «dins del Pla estratègic de l'Àrea de Salut 2022-24 dediquem una de les línies estratègiques, la número 4, a la formació, la investigació i la docència, i en aquest moment portem un 71,5% de grau de compliment dels objectius marcats fins al 2024. L'aposta de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera per la formació i la investigació és decidida i mostra d'això és que seguim ampliant especialitats. darrers anys Farmàcia hospitalària, UCI, Ginecologia i infermeria Familiar i Comunitària ia partir del 2024 Pediatria. El nombre de metges i infermeres residents creix cada any, aquest mateix un 8% respecte de l'any passat i tres vegades més que fa dos anys. Els MIR i EIR trien Eivissa i Formentera com a garantia de formació. Aquest any han quedat vacants el 20% de les places MIR a nivell nacional i nosaltres n'hem cobert pràcticament el 100%. És un orgull haver aconseguit aquest estatus gràcies a la nostra Unitat Docent i als tutors i tutores de metges i infermeres. Una doble satisfacció ja que aquests són els nostres professionals del futur perquè les dades indiquen que tres de cada quatre MIR i EIR que formem decideix quedar-se a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera per desenvolupar la carrera professional».