Logo ASEF

\ Aquesta setmana s'ha incorporat una nova pediatra, la Dra. Jenifer Calviño Molinero, subespecialitzada en Neonatologia

\ Es cobreix amb aquesta incorporació de manera immediata la jubilació de l'històric pediatre el Dr. Joan García Serra

L'activitat de Consultes externes del Servei de Pediatria de l'Hospital Can Misses continua la tendència ascendent i ja registra dades prèvies a la pandèmia. Així el 2019 es van comptabilitzar un total de 5.882 consultes, 5.277 el 2020, 5.656 el 2021 i 6.074 el 2022.

Durant el primer trimestre del 2023 es manté la tendència creixent i els especialistes en pediatria han atès 1.867 consultes, un 19,6% més que el primer trimestre del 2022, tram en què es van veure 1.561 consultes.

Pel que fa a les primeres cites o consultes de diagnòstic, durant els tres primers mesos d'aquest any s'han atès 657 consultes, un 47,97% més que en el mateix període del 2022, trimestre en què es van atendre 444 cites. Pel que fa a les consultes de revisió el 2023 s'han registrat 1.210 consultes, un 8,33% més que des del gener al març de l'any anterior, període en què es van comptabilitzar 1.210 consultes.

Aquesta setmana s'hi ha incorporat una nova pediatra, subespecialitzada en neonatologia, al servei que dirigeix el Dr. Bartolomé Bonet. Es tracta de la Dra. Jenifer Calviño Molinero que va estudiar Medicina i Cirurgia a la Universitat de Cadis i va fer l'especialitat mitjançant el sistema MIR en pediatria a l'Hospital Universitari Reina Sofía de Còrdova. La Dra. Calviño procedeix de l'Hospital Parc Sant Antoni a Màlaga i ha treballat a Etiòpia amb la Fundació Pablo Horstmann.

Amb aquesta incorporació es cobreix immediatament la plaça del Dr. Joan García Serra que s'ha jubilat aquest mes després de diverses dècades formant part del servei de Pediatria. Un històric que ha allargat la seva jubilació fins als 70 anys, tal com permet actualment el sistema de salut i com han fet predecessors seus com la Dra. Paz Merino, la Dra. Cristina Molina o el Dr. Toni Florit.

La contractació de la Dra. Calviño permet mantenir vuit pediatres a la plantilla. Una plantilla que han crescut en els darrers dos anys i ha passat de sis pediatres als vuit actuals. A més del Dr. Bartolomé Bonet, formen la plantilla actual els doctors Luis Covarrubias, Juan Antonio Costa i les doctores Cristina Ferrer, Amelia Sánchez, Diana Pestana, Adriana Pérez i la recent incorporada Jenifer Calviño.

La capacitat resolutiva del Servei de Pediatria de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha crescut en els darrers anys amb les subespecialitats pediàtriques com ara neuropediatria, malalties metabòliques, atenció al nen crític, sedació i analgèsia i malalties infeccioses. El Servei de Pediatria ha anat ampliant progressivament en els darrers anys la seva cartera de serveis fent-se càrrec de diferents subespecialitats d'aquesta disciplina, com ara endocrinologia, cardiologia, pneumologia i al·lèrgies, nefrologia, neonatologia i neuropediatria.

Per al cap de Pediatria de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Dr. Bartolomé Bonet «és molt important, com a servei, seguir sent atractius per a professionals altament qualificats com la Dra. Calviño, cosa que ens permet mantenir i poder millorar l'alta qualitat assistencial que oferim. Les xifres d'activitat indiquen que treballem molt, cada cop més, però que a més els nostres professionals ho fan molt bé».