Logo ASEF

\ La Dra. Carolina Laura Ingaramo ha treballat fins ara a l'Hospital Universitari de Salamanca i està especialitzada en imatge cardíaca

\ L'activitat del Servei de cardiologia ha crescut el 2022 un 20% i s'han atès 5.046 consultes davant de les 4.228 de l'any anterior

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha incorporat l'equip de cardiologia a la Dra. Carolina Laura Ingaramo.

Amb aquesta incorporació el Servei de Cardiologia queda compost per quatre cardiòlegs, el Dr. Ismael Laplaza, la Dra. Magdalena Memoli, el Dr. Gianfranco Martinis i la Dra. Ingaramo.

D'altra banda, de la patologia cardíaca aguda se n'encarrega el Servei d'Hemodinàmica, dirigit pel Dr. Vicente Peral, cap del Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i coordinador de cardiologia intervencionista i d'hemodinàmica de Balears, i està format per tres cardiòlegs hemodinamistes, sis infermeres, incloent-hi el Supervisor d'Infermeria, Jesús Rueda, i dos tècnics en cures auxiliars d'infermeria. El Servei d'Hemodinàmica realitza prop de 200 intervencions coronàries a l'any i atén una mica més de mig centenar de codis infart, i el 60% han estat atencions d'emergència per infart agut de miocardi.

La col·locació de marcapassos forma part de la cartera de serveis de l'UCI de l'Hospital Can Misses, que compta amb tres intensivistes especialitzats en aquest servei, la Dra. Elena Bartual, el Dr. Néstor González i la Dra. Romina Carreño. L'UCI col·loca més de mig centenar de marcapassos a l'any.

Aquestes dues darreres incorporacions a la cartera de serveis de l'Hospital Can Misses, el 2018 la col·locació de marcapassos, i el 2020 la posada en marxa del Servei d'Hemodinàmica, ha evitat anualment més de 500 trasllats a l'any a l'Hospital de referència Son Espases a Mallorca .

La nova cardiòloga procedeix de l'Hospital Universitari de Salamanca i està especialitzada en imatge cardíaca.

L'activitat de Cardiologia creix un 20% el 2022 i un 40% el 2023

L'increment de l'activitat del Servei de Cardiologia el 2022 ha estat del 19,35% i els especialistes cardiòlegs han atès un total de 5.046 consultes, quan el 2021 havien vist 4.228 pacients. L'augment de l'activitat encara és més acusat en les primeres cites o consultes de diagnòstic, aspecte en què s'ha comptabilitzat un creixement del 38% amb 1.998 consultes ateses el 2022 respecte de les 1.449 de l'any anterior. Les segones cites han augmentat un 10% i s'han passat d'atendre 2.779 consultes successives el 2021 a les 3.048 del 2022.

Les dades recopilades el 2023 consoliden aquest creixement de l'activitat i apunten un augment, ja que el gener del 2023 s'han atès 511 consultes, un 23,7% més que el gener del 2022, mes en què es van atendre 413 cites.

La gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Dra. Carmen Santos, ha destacat «el creixement d'un 20% de l'activitat per donar una resposta adequada i amb la màxima qualitat assistencial al pacient cardíac i l'àmplia cartera de serveis cardíaca que a més del Servei de Cardiologia compta amb la participació del Servei d'Hemodinàmica i de la UCI que ofereixen, tots ells, una altíssima qualitat assistencial. A més, la incorporació d'una nova cardiòloga és una molt bona notícia per reforçar el servei de cardiologia després de la marxa d'una de les doctores»