Logo ASEF

\ S'hi incorporen un anestesista, una cardiòloga, una reumatòloga i un especialista per al Laboratori d'Anàlisis Clíniques.

\ Recentment també s'ha contractat un metge intensivista per a la UCI i situa la seva plantilla per sobre de la plantilla orgànica amb deu metges

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha contractat quatre metges especialistes que s'han incorporat a l'Hospital Can Misses avui, tres, i el quart ho farà el dia sis de març.

És un anestesista, el Dr. Jorge Arturo Herrera Freyre, una cardiòloga, la Dra. Carolina Laura Ingaramo, una reumatòloga, la Dra. Marina Pino Martínez, i un bioquímic clínic, el Dr. Óscar David Pons Belda, per al Laboratori d'Anàlisis Clíniques.

Amb aquestes contractacions l'Àrea de Salut contraresta la marxa de dos metges, una cardiòloga que va sol·licitar mitjançant concurs de trasllats, la marxa a la Comunitat Autònoma d'Andalusia, i del cap d'Anestèsia, que torna a la plaça a València després d'una excedència de dos anys.

Aquestes incorporacions permeten, també, completar els equips de Reumatologia i Anàlisi Clínics que, després de les ampliacions de plantilla dels dos serveis, requerien, tots dos, la incorporació d'un facultatiu per servei. D'aquesta manera, Reumatologia queda amb tres metges i anàlisis clíniques amb sis especialistes.

Cardiologia completa així la plantilla, abans de la marxa anunciada fa mesos després del concurs de trasllats d'una de les especialistes.

D'altra banda, el Servei de Medicina Intensiva es farà càrrec de la realització de les ecografies cardíaques per donar suport a l'activitat del Servei de Cardiologia.

La formació i la qualificació de l'equip mèdic de l'UCI de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera en ecografia avançada, amb membres acreditats per les societats europees de Cardiologia i Medicina Intensiva, ha convertit la unitat de crítics en un referent. N'és una prova que MIR (Metges Interns Residents) de les especialitats de Medicina Intensiva i Medicina Interna d'hospitals d'altres comunitats autònomes i de l'Hospital Universitari Son Espases s'han format durant el 2021 i el 2022 a l'UCI de l'hospital públic d'Eivissa.

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera va dotar el Servei de Medicina Intensiva, just fa un any, d'un segon ecògraf portàtil d'última generació que permet als facultatius de l'UCI obtenir imatges amb una alta qualitat de manera ràpida i precisa. cama.

Amb aquest nou model, l'adquisició del qual va suposar invertir 60.094€ (IVA inclòs), l'UCI de l'Hospital Can Misses disposa, des del febrer del 2022, de dos ecògrafs per a la realització de les ecocardiografies.

L'ampliació de la cartera de serveis de la UCI, que està formada per més de 40 activitats assistencials pròpies d'una unitat d'intensius més grans a causa de la insularitat, entre les quals destaquen la reanimació cardiopulmonar bàsica i avançada, l'organització i l'assistència a la parada cardiorespiratòria a l'hospital, a més d'altres activitats externes a l'UCI com són la sedació al gabinet d'endoscòpies, el suport a les endoscòpies urgents, el suport a l'hemodiàlisi d'aguts i la coordinació de trasplantaments ha anat aparellada del creixement progressiu del vostre equip mèdic.

Recentment s'ha incorporat una nova intensivista a la plantilla, i amb ella ja són deu els metges d'un servei referent a nivell nacional i que situa la plantilla per sobre de la plantilla orgànica que és de nou places.

La gerent de lÀrea de Salut dEivissa i Formentera. Carmen Santos, ha valorat molt positivament la “ràpida resposta de l'Àrea de Salut per substituir els professionals que han causat baixa ia més per completar altres plantilles. L'esforç conjunt de l'Àrea de Salut, que estableix al seu Pla Estratègic l'adequació de les plantilles a les necessitats actuals, i del Servei de Salut de les Illes Balears, que ha anat dotant de noves places els nostres serveis, permet establir les bases de una àrea de salut dotada per respondre a l'increment poblacional dels darrers anys.»