Logo ASEF

\ El Dr Toni Florit, jubilat el 2022, ha estat el metge de Sant Miquel de Balansat des de l'any 1981 fins al 2021

\ Florit, nascut a Ciutadella de Menorca, va arribar a Eivissa com a metge rural, primer a Sant Joan i al cap de poc temps a Sant Miquel, on ha desenvolupat la seva carrera

La Unitat Bàsica de Salut de Sant Miquel de Balansat canvia de nom i passa a anomenar-se Unitat Bàsica de Salut Dr Toni Florit, en homenatge al metge de la localitat dels darrers quaranta anys.

El canvi de nom s'ha formalitzat en un acte a què han assistit la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, el director general del Servei de Salut de les Illes Balears, Manuel Palomino, acompanyats de la gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos, i de la directora mèdica d'Atenció Primària, Judith Frías, i de la tercera tinent d'alcalde, Tania Marí Marí.

El canvi de nom sorgeix després d'una petició dels veïns de la localitat formalitzada pel consistori que ha comptat amb l'acceptació de la conselleria de Salut i Consum.

Patricia Gómez i Tania Marí han descobert la placa amb el nou nom d'aquesta unitat bàsica en un emotiu acte en què ha estat present el veritable protagonista acompanyat de la família.

El Dr Toni Florit ha estat el metge rural de la localitat de Sant Joan en un primer moment, durant uns mesos, i posteriorment i definitivament de Sant Miquel de Balansat, des de l'any 1981 fins al 2021, any en què es va jubilar després dedicar quaranta anys a la salut dels veïns d'aquesta localitat del nord de l'illa d'Eivissa.

Florit, nascut a Ciutadella de Menorca un sis de gener del 1952, va estudiar Medicina i Cirurgia a la Universitat de Saragossa i va finalitzar els seus estudis l'estiu de l'any 1975. Va començar el seu camí professional a la seva localitat natal com a metge interí, però després d'aprovar unes oposicions va arribar com a metge rural a Eivissa, on ha desenvolupat tota la seva carrera.

Florit ha estat un metge molt apreciat per la població de Sant Miquel i després d'una vida al servei de la salut dels miquelers i des de la sanitat pública, es va jubilar el 2022 després d'haver prorrogat la situació fins a la data màxima de jubilació amb 70 anys.