Logo ASEF

Mèrit Tresserra

Tresserra, que va incorporar a asef el 1977, és la primera doctora emèrita de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera

La Ministra de Sanitat, Carolina Darias, acompanyada de la Consellera de Salut, Patricia Gómez, va col·locar la Creu Senzilla de l'Ordre Civil de Sanitat

La primera professional emèrita d'Atenció Primària de l'Àrea de Salut de les Pitiüses, la Dra Maria Treserra Svab, va rebre el dia 12 de gener al Saló d'actes de l'Hospital Can Misses la Creu Senzilla de l'Ordre Civil de Sanitat.

Tresserra, que es va incorporar a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera el 1977 i que estant jubilada va ser nomenada doctora emèrita per treballar i impulsar el Programa de Cronicitat de les Illes Balears a les Illes Pitiüses ha rebut la Creu Senzilla de l'Ordre Civil de Sanitat de mans de la ministra de sanitat, Carolina Darias, que estava acompanyada de la consellera de salut i consum del Govern Balear i de la gerent, Carmen Santos.

La medalla al mèrit civil de Sanitat és la màxima distinció que atorga el Ministeri. Tresserra va arribar a Eivissa fa 46 anys, i va treballar en un primer moment al Servei d'Urgències i posteriorment a l'Atenció Primària d'Eivissa i Formentera, i ha prestat els seus serveis durant prop de 40 anys al Centre de Salut Can Misses.

En el discurs ha desitjat que «l'Atenció Primària que torni a ser atractiva per als metges joves», i ha definit la seva professió com «els metges de les persones».

Acompanyant Tresserra han estat un gran nombre de professionals de l'Àrea de Salut en actiu o ja jubilats, com l'exdirectora mèdica d'Atenció Primària, Violeta Vega. També representació política amb el president del Consell, Vicent Marí, l'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i el director Insular de l'Estat a les Pitiüses, Enrique Sánchez, a més de l'equip directiu de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera i dels companys Centre de Salut Can Misses.

La gerent de l'Àrea de Salut, Carmen Santos, ha agraït «el compromís i la tasca de Tresserra, sempre, i fins i tot ja jubilada, va col·laborar durant l'etapa més dura de la pandèmia de Covid-19».

Per part seva, la ministra Carolina Darias, ha destacat «la importància de l'atenció primària com a eix vertebrador del Sistema Nacional de Salut». Darias ha declarat que es tracta d'un acte «entranyable, emotiu i gratificant per a una ministra de Sanitat i que Tresserra ha estat un referent a l'atenció primària».