Logo ASEF

\ La inversió a la llitera electro-hidràulica d'última generació ha estat de 14.634,33 euros (IVA inclòs)

\ Des de començament d'any s'han realitzat 219 trasllats en helicòpter des de l'Hospital de Formentera a Eivissa

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha adquirit una llitera electrohidràulica d'última tecnologia amb l'objectiu d'augmentar la seguretat als trasllats des de l'Hospital de Formentera amb helicòpter cap a Eivissa.

La inversió ha estat de 14.634,33 euros (IVA inclòs) i la compra s'ha fet tramitant-se de conformitat amb el procediment administratiu corresponent.

La llitera adquirida està fabricada amb alumini els que garanteix una gran resistència amb un baix pes. Compte amb un avançat programari amb mapa de control del motor, suavitat d'ús i optimització de la durada de bateries.

El conjunt electrohidràulic és capaç d'aixecar fins a 300 kg. Disposa de panell de control en posició central, ergonòmic i amb senyalització de codi d'avaries, també té il·luminació led amb doble funció intermitència i fixa per transitar a zones fosques, avisador acústic per alertar de la seva utilització en el moment del trasllat, baranes amb doble funció, abatibles i reclinables, sistema de bloqueig a les quatre rodes i fre a les posteriors.

Altres dels avenços són la commutació automàtica de les bateries segons estat de càrrega, els cinturons retràctils al tors i molt especialment el marc telescòpic que permet maniobrar en espais reduïts.

Aquesta nova tecnologia garanteix una millora de la seguretat als trasllats des de l'Hospital de Formentera a l'helisuperfície.

Més de dos centenars de pacients se'n beneficiaran d'aquesta millora tecnològica

Des de començament d'any s'han realitzat des de l'Hospital de Formentera 219 trasllats cap a Eivissa, un 5% més que el total de trasllats aeris efectuats des de l'hospital de la Pitiüsa del sud durant tot l'any 2021, 209.

Per al subdirector de gestió de l'Hospital de Formentera, Gonzalo Espí Senent "amb la compra d'aquesta tecnologia millorem la seguretat dels usuaris traslladats i oferim el millor material disponible al nostre personal per garantir unes condicions òptimes".

Per a la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, la Dra. Carmen Santos Bernabéu, «treballem permanentment per reduir els trasllats de Formentera a Eivissa i d'Eivissa a Mallorca, ampliant els serveis que es despalcen i oferint més autonomia i capacitat resolutiva, però hi ha situacions en què els trasllats són imprescindibles i intentem, juntament amb el SAMU061, millorar la seguretat d'aquestes derivacions a serveis especialitzats per a l'atenció òptima d'aquests pacients, com hem fet ara amb la incorporació d'aquesta tecnologia».