Logo ASEF

Aquest dimecres comença a Eivissa la primera edició de l'Escola de Seguretat del Pacient, una iniciativa pionera a les Balears impulsada per l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera i el Consell d'Eivissa. "L'objectiu de les jornades d'aquesta Escola és explicar en què consisteix la seguretat del pacient en l'àmbit sanitari, fomentar la cultura de la seguretat a la ciutadania, i donar a conèixer les funcions de la Unitat de Seguretat del Pacient", ha explicat la consellera de Sanitat i Benestar Social, Lydia Jurado.

La doctora Paz Merino, directora de la UCI de l'Hospital de Can Misses, ha explicat que la Unitat de Seguretat del Pacient de Can Misses està format per un equip pluridisciplinar que té com a missió "prevenir els efectes no desitjats de l'atenció sanitària" i que, per aconseguir-ho, cal "implicar als ciutadans en les polítiques de seguretat dels pacients perquè, tard o d'hora, tots acabarem sent pacients". Per aquest motiu, les sessions de l'Escola estan obertes a tots els ciutadans.

L'Escola acollirà un total d'onze classes d'una hora de durada, que es desenvoluparan al llarg de l'any, entre el proper dimecres 27 de gener i fins el dimecres 30 de novembre. La primera classe consistirà en un taller de seguretat del pacient per conscienciar sobre l'important paper que poden desenvolupar els pacients per millorar la qualitat i la seguretat de l'atenció sanitària.

A les següents jornades, es desenvoluparan sessions que inclouran un curs de suport vital bàsic, per desenvolupar habilitats per poder practicar els primers auxilis i atendre una aturada cardíaca; una sessió dedicada a la higiene de les mans com a forma d'evitar infeccions; com trobar informació de salut fiable a internet; com usar de manera segura els medicaments; o es parlarà de la figura del cuidador, especialment en l'àmbit familiar i domiciliari.

Tots els tallers es realitzaran a la Sala de Plens del Consell d'Eivissa, a l'avinguda Espanya 49, a Vila. Podeu consultar el programa complet de l'Escola de Seguretat del Pacient.