Logo ASEF

/ El mortuori i dipòsit de cadàvers està concebut sota criteris d'humanització amb espais específics per a familiars

/ El nou dipòsit de cadàvers comptarà amb sis càmeres mortuòries i dos baguls congeladors

L'Hospital Can Misses acaba de posar en marxa les noves instal·lacions del Mortuori/Dipòsit de cadàvers.

Es tracta d'una part de l'obra realitzada el 2020 dins del projecte de reconversió de l'edifici J, i on es va construir, a més, el nou Centre de Salut Can Misses, i es va condicionar la Unitat de Mitja Estada Ca na Majora o la residència per a professionals.

Ara després de la pandèmia, s'ha posat en marxa aquest nou espai que multiplica per quatre l'àrea que ocupava l'antic mortuori, també ubicat a la planta soterrani de l'antic Hospital Can Misses. Les antigues instal·lacions ocupaven una àrea de 90 m2 i les noves abasten 350 m2 amb sis estades, dos vestidors, dos magatzems i dos lavabos.

Les noves instal·lacions estan dissenyades sota criteris d'humanització i hi ha espais específics per als familiars i accés directe als serveis funeraris. El dipòsit de cadàvers renovat compta actualment amb quatre noves càmeres mortuòries i se n'instal·laran dues més una vegada s'hagi resolt el procés d'adquisició que hi ha en marxa mitjançant concurs públic. L'àrea disposa també de dos baguls congeladors per a teixits.

El pressupost per a l'obra de reconversió de l'edifici J va ser de 3.927.731,05 euros (IVA inclòs) i va suposar reformar 6.000 m2 de les plantes primera, baixa i semisoterrani.