Logo ASEF

Nova incorporació UCI

\ La Dra. Manuela Santos Parralo va estudiar Medicina i Cirurgia a la Universitat de Cadis i prové de l'Hospital Sant Joan d'Alacant

\ L'UCI de l'Hospital Can Misses ha impulsat la formació amb la incorporació de la primera MIR i la formació en ecocardiografia

El Servei de Medicina Intensiva de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha incorporat una nova especialista, la Dra. Manuela Santos Parralo.

La nova especialista en medicina intensiva va estudiar Medicina i Cirurgia a la Universitat de Cadis i l'especialitat la va obtenir a l'Hospital Sant Joan d'Alacant, d'on procedeix. La Dra. Santos ja coneixia l'UCI de l'Hospital Can Misses ja que el 2021, va ser la primera metgessa resident que va completar una rotació externa a la Unitat de crítics de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera en ecocardiografia del pacient crític.

Amb la contractació de la Dra. Santos, i després de la jubilació de la Dra. Paz Merino, la plantilla de l'UCI es manté en els deu facultatius, i està formada Néstor González, Romina Carreño, Eduardo Escudero, Jesús González, Pedro Medina, Gaspar Tuero, Elena Bartual, Elena Usón i Walter Ramírez. La resta de l'equip està format per una supervisora ​​d'infermeria, Manuela Vila i un infermer referent, José Antonio García Verdejo, a més de més de 30 infermers, 20 auxiliars i 5 zeladors, amb 1 reforç al matí segons la càrrega de treball.

Impuls a la formació a la UCI

Des del juliol de l'any passat l'UCI de l'Hospital Can Misses forma a l'especialitat de Medicina Intensiva, i la Dra. Noelia Plaza Mendoza va ser la primera metgessa interna resident (MIR) a incorporar-se a la formació que ofereix la unitat de crítics de Can Misses. També des del 2020 la UCI de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera forma en rotacions externes a MIR d'altres hospitals, tant de fora de la comunitat autònoma com d'altres hospitals balears, en ecocardiografia del pacient crític. Fins ara s'han format dos MIR de Medicina intensiva de l'Hospital Universitari Sant Joan d'Alacant i un MIR de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Espases.

La cartera de serveis de la UCI actualment està formada per quaranta activitats assistencials pròpies d'una unitat d'intensius més grans a causa de la insularitat. Entre aquestes activitats destaquen la reanimació cardiopulmonar bàsica i avançada, l'organització i l'assistència a la parada cardiorespiratòria a l'hospital, l'ecocardiografia, a més d'altres activitats externes a la UCI com són la sedació al gabinet d'endoscòpies, el suport a les endoscòpies urgents, el suport a l'hemodiàlisi d'aguts, la col·locació de marcapassos i la coordinació de trasplantaments.