Logo ASEF

/ Es van premiar els treballs presentats el 2020 a la primera gala celebrada després de l'aturada forçosa per la pandèmia

/ Set dels guardons de l'Àrea de Salut van ser a la categoria de Bones pràctiques, dues a la d'Accessibilitat, una a Humanització i una altra a Innovació i investigació

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera va rebre onze guardons a la primera Gala de la Salut celebrada després de la pandèmia. Una Gala que es va celebrar al Palau de Congressos de Palma i que va reconèixer 176 treballs més els 4 del Mallorca Convention Bureau.

Tots els treballs presentats van ser desenvolupats el 2020, i dels onze reconeguts a l'Àrea de Salut, set van ser a la categoria de Bones pràctiques, dues a la d'Accessibilitat, una a Humanització i altres a la categoria d'Innovació i investigació.

A la categoria de Bones pràctiques van rebre premi els projectes Macroformació en alerta escolar: Anem de la mà, realitzat per José Ramón Cánovas, Mónica Salinas, Elisa Sánchez, Paula Galán, Marcos Navarro, Ana Serra, Cati Escandell, Gloria Pérez, Onofre Sáez i Iñaki Pons; Control de la pseudomona aeruginosa a l'Hospital Can Misses, dut a terme per Veronica de Santos de la Fuente, Cristina Martín Monge, Ana Maria Vila Sánchez, Adoració Hurtado Fernández, Susana M. Ramon Torres i Isabel de Blas Cerezo; Guies de cura a l'alta per a pacients ostomitzats; “Viure amb una colostomia”; “Viure amb una il·lestomia”; "Viure amb una urostomia", desenvolupats per Noelia Azqueta Ortega, Mónica Rosello Guasch i Eva María García Hornero i que va comptar amb el finançament de l'associació Ibiza i Formentera Contra el Cáncer; Guia de cures per a dones intervingudes de Cirurgia de mama, presentat per l'equip format per Eva Mª García Hornero, Mònica Rosello Guasch, Marta Bombardó Soria, Maribel Caballero Caballero, Shandra Pinar Álvarez, Ana Herguedas Vaquerizo, Abraham Fuentes Luque, María Riera Roig i Raquel Morales Pérez; Programa de Deshabituació tabàquica del Centre de Salut de Sant Antoni de Portmany realitzat per la Dra. Mercedes Marta Gamarra Chuquillanqui i la infermera Carmen Mendoza; Implementació de la estratègia de promoció de la salut i prevenció dins del marc de l'estratègia de la cronicitat del sistema nacional de salut al municipi de Sant Antoni de Portmany de l'equip format per la Dra. Mercedes Marta Gamarra Chuquillanqui i la infermera Ana López García, també autores del projecte II Jornada "Viure sense tabac" dins l'Estratègia de la Cronicitat.

A la categoria d'Accessibilitat va rebre un guardó el treball presentat per Francisco Javier Juan Marí i Marcos Colomar Serra, en col·laboració amb el Servei d'Atenció Telefònica de la Societat Concessionària Gran Hospital Can Misses, Implantació del número únic a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera i també va ser premiat el treball realitzat per la Consulta de patologia Dual i trastorns per ús de substàncies a l'Hospital de Formentera l'Hospital de Dia de Patologia Dual, presentat pel psiquiatre Álvaro José Palma Conesa, infermer de la Unitat de Patologia dual Javier Moreno Bustos, la terapeuta ocupacional Águeda Represa Martinez, i la cap de Psiquiatria, la Dra. Cristina Merino del Villar.

La categoria d'Innovació i investigació va reconèixer el treball del neuròleg Dr. Daniel Blasco de Nova i del farmacèutic Santos Navarro de Lara, Consulta multidisciplinar d'atenció a la demència avançada.

Finalment, a la categoria d'Humanització va tornar a ser premiada la Unitat de Patologia dual per l'Hospital de Dia a Can Misses, treball també presentat pel Dr. Álvaro José Palma Conesa, Javier Moreno Bustos, infermer de la Unitat de Patologia dual, Águeda Represa Martínez, terapeuta ocupacional, i la cap de Psiquiatria, la Dra. Cristina Merino del Villar.

Per a la gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, “suposa una gran satisfacció rebre el reconeixement pels treballs realitzats pels professionals de l'Àrea de Salut en àrees tan diverses i amb projectes tan innovadors que en definitiva milloren la qualitat assistencial i el funcionament del Àrea de Salut tant per als professionals sanitaris com per als nostres usuaris”.