Logo ASEF

/ El programa d'humanització de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera es va inaugurar el 2017

/ Des de la seva obertura el 2017, aquest pioner programa ha facilitat la trobada de quatre usuaris amb els seus gossos

L'Associació Balear d'Advocats pels Drets dels Animals (ABADA) ha premiat a la gala del desè aniversari d'aquesta associació al programa Dogspital, un pioner projecte d'humanització de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, impulsat per la Unitat de Seguretat del Pacient, coordinada per la Dra. Paz Merino, i que facilitava la trobada de pacients amb les seves mascotes.

Dogspital va néixer el juliol de l'any 2017 i va comptar amb la participació de Toni Torres, educador caní del Club Agility d'Eivissa i del Col·legi de Veterinaris de Balears en el disseny i la posada en marxa, juntament amb l'equip de la Unitat de Seguretat del Pacient de l'Àrea de Salut dEivissa i Formentera.

Des de llavors, quatre usuaris amb llargues estades d'hospitalització van poder acollir-se a aquest programa i trobar-se després de diversos mesos, amb els gossos.

Lleó, Cona, Branca i Collin van ser els primers gossos que amb la seva visita van animar José, Detlef Moisel, i Miguel.

L'esdeveniment en què Dogspital va ser premiat es va celebrar al Col·legi d'Advocats de Balears, i van acudir en representació del programa la Dra. Paz Merino, cap de la UCI i coordinadora i impulsora de la Unitat de Seguretat del Pacient (USP) des de 2012 al 2021, i Maria Costa, membre referent de la USP durant aquests anys i actualment coordinadora de la Unitat de Millora Contínua i Seguretat del Pacient.

Es tracta del segon premi que rep Dogspital. El setembre de l'any 2017 la Fundació Amics del Gos, amb seu al Principat d'Astúries, va reconèixer a la tercera edició d'aquest guardó el programa de trobades de gossos i persones dins d'un hospital. A l'acte van acudir el llavors gerent, Josep Balanzat, Paz Merino, Toni Torres i la infermera de la USP, Amparo Gimeno.