Logo ASEF

/ Can Misses disposarà de vint-i-sis habitacions per als professionals sanitaris amb contractes estivals i els acompanyants de pacients de Formentera

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha ampliat la capacitat de la residència amb catorze habitacions més, que se sumen a les dotze amb què ja compta des de l'any 2019. En 2017 es va inaugurar amb vuit habitacions.

L'objectiu principal d'aquesta ampliació és oferir un lloc de residència temporal als professionals que venen de fora de les Illes Pitiüses, principalment amb contractes de reforç estival i per cobrir vacances.

Per a aquesta ampliació de la capacitat de la residència s'emprarà la primera planta de la Unitat Ca na Majora, que disposa de catorze habitacions, i que també és a l'edifici J, igual que la residència.

Ca na Majora és una unitat d'hospitalització creada després de reconvertir-se l'edifici J, antic Hospital Can Misses. Disposa de dues plantes, amb un total de vint-i-nou habitacions i fins al moment s'ha utilitzat parcialment —només la planta baixa—per acollir-hi pacients de residències i persones d'edat avançada amb COVID-19.

Ca na Majora és una unitat d'hospitalització d'estada mitjana per a convalescències, atenció geriàtrica i pacients pal·liatius, que es va crear per donar resposta a les necessitats d'atenció a la cronicitat de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

La residència actualment té ocupades nou de les dotze habitacions. Les tres restants estan reservades per a metges que s'incorporen com a reforç estival el 1r de juny.

D'altra banda, quatre metges que s'incorporaran amb contractes de reforç també hi han sol·licitat habitació. Aquestes peticions podran ser ateses gràcies a l'ampliació. Les catorze habitacions més permetran donar resposta a la demanda actual.

La residència ha estat un recurs que ha permès oferir una primera residència a professionals de fora de les illes, que venien amb contractes llargs. Des d'allà han pogut cercar un habitatge.

Igualment, també ha permès allotjar professionals amb contractes més curts. També ha estat emprada per acompanyants de pacients traslladats des de Formentera a Eivissa i que van haver de ser hospitalitzats.

En total, per les seves instal·lacions, des que va obrir al maig de 2017, han passat uns cent cinquanta professionals sanitaris de totes les categories i familiars de pacients.

La residència és gratuïta, compta amb servei de neteja, bugaderia i seguretat, disposa d'un àrea comuna de descans i office amb neveres, cafetera i microones i també compta amb una sala d’armariets. Tot i que en principi el temps màxim d'estada és de quatre mesos, aquesta norma es pot adaptar a les situacions individuals de manera excepcional.

Segons manifesta la gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos, «esperam amb aquesta ampliació de la capacitat de la residència poder respondre a les necessitats de contractació de personal que prové de fora de les illes d'Eivissa i Formentera i d'aquesta manera facilitar l'arribada dels professionals sanitaris necessaris per als contractes de reforç estival i per cobrir les vacances. Es tracta d'un recurs gratuït, que esperam serveixi com a al·licient per captar metges i infermers».