Logo ASEF

\    Entre els jubilats d'enguany hi tres exdirectius: José Balanzat, Norberta Sánchez i Violeta Vega

   Alguns dels treballadors jubilats han estat part de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera des de fa mig segle

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha dit adéu en un emotiu acte a vint-i-cinc dels seus professionals més veterans. L'homenatge s'ha celebrat a la sala d'actes de l'Hospital Can Misses, amb un reconeixement que l'equip directiu, companys i familiars han rendit a aquests treballadors de la sanitat pública pitiüsa.

Algun d'ells són història viva de l'Àrea de Salut, ja que van començar a fer-hi feina en 1970 en el primer centre sanitari d'Eivissa, S’Ambulatori, situat a les dependències actuals de la Policia Nacional, i han dedicat mig segle a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

En l'acte s'ha reconegut la trajectòria i dedicació de vint-i-cinc professionals que s'han jubilat durant l'any 2021, als quals se'ls ha lliurat un diploma i un obsequi commemoratiu, una foto emmarcada d'Eivissa antiga, com ja és tradicional. L'acte va ser presidit per la directora gerent, Carmen Santos, acompanyada de l'equip directiu, Sheyla Sironvalle, directora mèdica d'Atenció Hospitalària; Héctor Martín, director de Gestió, Judith Frías, directora mèdica d'Atenció Primària i Jean Philippe Baena, subdirector d'Infermeria d'Atenció Primària.

Els vint-i-cinc professionals jubilats en 2021 han estat Nieves Marzal Fernández, Mª Mercedes Gutiérrez de San Segundo, Violeta Vega Morales, Gregorio Cabrerizo Martínez, Ángela Martín Celestino, Mª Luisa Benito González, Avelina Echeverría Vallina, Norberta Sánchez Rodríguez, Maria Marí Cardona, Gisela M. Llanos Martínez Valverde, Mª Patrocinio Meliveo Moreno, Mª Montserrat Sánchez Trabanco, José Balanzat Muñoz, Concepción Luengo Chicharro, Mª Luisa Oviedo Blanco, Ángeles Morral Caufape, Laura Beltrán Per, Maria Colomar Ramón, Matilde Ros Marí, Marina Torres García, Hilario Díaz Gómez, Mª Magdalena Pagés Amat, Marcelo Jorge Fernández Oriol, Kim Khanh Su y Carmen Gracia Santos. 

Tres exdirectius entre els jubilats

Enguany tres exdirectius de l'Àrea de Salut han conclòs la trajectòria professional a la sanitat pública. Són l'anterior director gerent, l'hematòleg eivissenc José Balanzat, gerent des de 2015 fins a 2017; Norberta Sánchez, directora d'Infermeria des de 2010, càrrec al qual va accedir essent gerent el gallec Julio Villar, fins a l'any 2014; i la directora d'Atenció Primària fins a l’agost d'enguany, Violeta Vega.

Carmen Santos ha dedicat unes paraules a aquests tres professionals, dels quals ha destacat «no només el seu compromís com a treballadors sinó també la seva generositat i dedicació com a directius en llocs d'una enorme exigència». Carmen Santos ha estat companya en l'equip directiu de tots tres en diferents etapes, com a directora d'Atenció Primària i anteriorment com a coordinadora mèdica d'Atenció Primària.

La directora gerent ha valorat en el discurs de comiat «el sabor agredolç de perdre el coneixement i l'experiència dels nostres professionals més veterans, i d'alegrar-nos pel començament d'una nova vida amb nous objectius i propòsits». La gerent ha manifestat també, per tancar les seves paraules, que «jubilar-se ve del llatí iubilare, que significa botar d'alegria, i esperam que el bot a aquesta nova etapa sigui fructífer i es compleixin les vostres expectatives».