Logo ASEF

Adjudica hemodiàlisi HFOR

\ El pressupost pel qual ha estat adjudicada l'obra del Servei d'Hemodiàlisi és de 350.000 € (IVA inclòs)

\ El termini per dur a terme l'obra serà de cinc mesos des de la formalització del contracte

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera segueix avançant per posar en marxa el nou Servei d'Hemodiàlisi a l'Hospital de Formentera, després d'anunciar-ne la implantació el passat 17 de maig i després d'haver licitat la redacció del projecte al juliol i d'haver convocat a l'octubre el concurs per executar l'obra que permetrà tornar a estrenar el Servei d'Hemodiàlisi a l'hospital formenterenc.

Tot i que el pressupost de licitació per a l'obra del Servei d'Hemodiàlisi va ser de 361.473 € (IVA inclòs) finalment s'ha adjudicat a una de les dues empreses que han presentat ofertes, Construcciones Sa Torre, per 350.000 € (IVA inclòs). El termini d'execució de les obres serà de cinc mesos una vegada es formalitzi el contracte amb l'empresa adjudicatària.

La redacció del projecte d'adequació d'espais en l'Hospital Formentera es va adjudicar al juliol a l'estudi LLATEQ Laura Manyer Balsells per l'import de 10.888,43 € (IVA inclòs).

Aquest projecte ha recollit i adaptat la proposta de disseny de l'avantprojecte en el qual es contemplava una reforma dels espais actuals de la zona de Consultes Externes, concretament de l'àrea on és la consulta de Salut Bucodental, per situar el nou Servei d'Hemodiàlisi. La reforma inclourà la construcció d'una petita edificació al costat de l'Hospital, que albergarà una planta d'aigües.

L'obra contempla reformar els espais actuals de la zona de Consultes Externes, on se situarà el nou Servei d'Hemodiàlisi amb un hospital de dia amb capacitat per a quatre places de diàlisi que permetrà atendre pacients amb patologies nefrològiques. També inclou la instal·lació d'un sistema de tractament d'aigua per osmosi inversa destinat a obtenir l'aigua ultrapura necessària per al tractament.

La superfície del nou Servei d'Hemodiàlisi serà d'aproximadament 50 m2. La nova planta d'aigües serà idèntica a la que hi ha a l'hospital de referència, l’Hospital Can Misses, i se situarà en una zona exterior annexa.

Paral·lelament, l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ja treballa en la contractació d'un nefròleg i personal d'infermeria per assumir la demanda assistencial i en la redacció dels plecs per als concursos de compra dels equips i material del nou Servei d'Hemodiàlisi.

Per a Gonzalo Espí Senent, subdirector de Gestió de l'Hospital de Formentera, «seguim fent els passos necessaris i treballant seriosament perquè el Servei d'Hemodiàlisis sigui de nou una realitat a l'Hospital de Formentera. Serà per a tots nosaltres una satisfacció molt gran poder oferir aquest servei als residents de Formentera en el seu hospital, sense que s’hagin de desplaçar. Amb això s'evitaran les molèsties dels trasllats gairebé diaris en la seva situació de vulnerabilitat».