Logo ASEF

Plaça fixa INF

Avui ha tengut lloc un acte de presa de possessió de plaça de professionals que han superat el concurs oposició del Servei de Salut

En els darrers 13 mesos més de dos centenars de professionals de diferents categories i especialitats han obtingut plaça fixa

L’Àrea de Salut d´Eivissa i Formentera ha duit a terme avui l’acte de presa de possessió de places fixes 108 infermeres i 23 llevadores que han superat concurs oposició del Servei de Salut de. Les dues categories tenen una gran demanda a nivell nacional i internacional, atès el prestigi de la formació del col·lectiu infermer a l'exterior, i per a l'Àrea de Salut suposa fidelitzar més d'un centenar de professionals altament qualificades d'un col·lectiu clau en el desenvolupament de l'activitat assistencial tant a Atenció hospitalària com a Atenció Primària.

L'acte ha estat presidit per la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, acompanyada de la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos, i de la directora d'infermeria, Noelia Azqueta, i durant el mateix s’ha formalitzat aquesta important presa de possessió de la plaça fixa de les 131 infermeres i infermeres especialitzades en ginecologia i obstetrícia.

Del total d’infermeres, 78 places són per a l’Hospital Can Misses, 27 per a Atenció Primària i 3 per a l’Hospital de Formentera. De les 23 places de comares, 20 són d'hospital (18 Can Misses i 2 Formentera) i 3 d'Atenció Primària.

Des de l'octubre del 2020 fins a l'actualitat, l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha consolidat a través de plaça fixa més de dos centenars de llocs de treball després de convocar oposicions de cadascuna d'aquestes categories i especialitats.

En aquests darrers tretze mesos s'han fidelitzat 14 metges d'Atenció Primària, 27 tècnics de Radiologia i tècnics de Laboratori, una trentena de facultatius dels serveis de Cardiologia, Farmàcia hospitalària, Medicina Interna, Oftalmologia, Otorinolaringologia, Pediatria, Urologia Anestesiologia, a més de 11 tècnics en Cures d'Infermeria (TCE).

La consellera Gómez ha felicitat les infermeres i comares que han aconseguit una plaça fixa, i les ha animat a aprofitar les oportunitats de formació i de recerca que ofereix la sanitat pública.

Així mateix, ha remarcat que el Govern continuarà treballant per consolidar l'estabilitat laboral dels professionals sanitaris, per millorar les seves condicions laborals i ampliar les possibilitats de desenvolupament professional.

Carmen Santos, directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, ha valorat de manera molt especial l'obtenció de plaça fixa de les infermeres i comares, ja que, ha indicat, és la manera òptima d'assegurar-se infermeres amb una gran qualificació i de fidelitzar-les amb una plaça en propietat. Així, a més, es garanteixen les millors condicions per a la progressió de la carrera i es consoliden unes categories imprescindibles per a l'activitat assistencial i quirúrgica.

Per a Noelia Azqueta, directora d'infermeria de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, l'acte de signatura de la plaça en propietat té un component especial perquè és una categoria amb una gran demanda a tot el territori nacional i a l'estranger i amb això es dóna l'estabilitat necessària a una plantilla fonamental.