Logo ASEF

Tanca Recinte Firal vacunes

\ El punt de vaccinació cedeix el testimoni als centres de salut, que des del mes d’agost fan una captació activa

\ El Recinte Firal tanca les portes amb dues línies. En els moments de més activitat ha tingut fins a catorze línies operatives

Avui tanca el punt de vaccinació massiva del Recinte Firal d'Eivissa. Des que va obrir, el 15 de març, ha administrat 159.300 vaccins. En el moment del tancament compta amb dues línies operatives, encara que n’ha arribat a tenir catorze.

La vaccinació, ja des de mitjan agost, ha tornat als centres de salut. Des d'aquests es fa una captació activa de les persones que acudeixen encara sense vaccinar.

Després de gairebé sis mesos i mig d’ençà que obrí, en el Recinte Firal s'han administrat 24.682 dosi d'AstraZeneca, 101.237 de Pfizer, 28.387 de Moderna i 4.994 dosis úniques de Janssen. Això suposa devers 160.000 vaccins, entre dosis úniques, primeres, segones i terceres. Així, en el Recinte Firal s'han administrat el 84,5 % del total dels vaccins administrats a l'illa d'Eivissa, que ahir eren 188.433.

A més del punt de vaccinació massiva, cal recordar que els professionals de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera s'han desplaçat a centres sociosanitaris, domicilis, centres de menors, pisos tutelats, cases d'acolliment de diferents associacions i al centre penitenciari. També cal assenyalar que en els centres de salut hi van ser vaccinats els majors de vuitanta anys en la fase inicial de la campanya de vaccinació.

Igualment, el Recinte Firal ha comptat amb el suport puntual del Centre Vila Park, del Grup Policlínica —on s'han administrat 3.133 vaccins— i de la unitat mòbil de SEAT, situada en el Centre de Salut Sant Antoni de Portmany.